Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard haalt opnieuw uit
Dirk Pieters

Standard blijft na twee speeldagen ongeslagen. De Rouches wonnen met 3-0 van Westerlo en blijven zo met het maximum van de punten bovenaan het klassement na twee speeldagen. De Luikse club kon opnieuw rekenen op twee doelpunten van Mbokani.

Standard - trainer Bölöni begon verrassend met Onyewu en Defour op de bank. De twee kregen rust met het oog op de belangrijke Champions League - wedstrijd tegen Liverpool. In de eerste helft had de landskampioen het meeste balbezit, maar veel kansen kreeg het niet tegen. Het duurde maar liefst een half uur alvorens het een eerste echt kans kreeg. Een sterk spelende Dalmat kon Deelkens aan het werk zetten, maar de goalie van de bezoekers had niet veel moeite met het schot. Toch mocht Standard uiteindelijk nog gaan rusten met een geruststellende 2-0 voorsprong. In vijf dolle minuten brachten Toama en Mbokani de thuisploeg 2-0 voor. Beide heren kregen de bal perfect voor de voeten en Westerlo leek knock-out.

Jan Ceulemans bracht na de rust de ervaren Mennes in de plaats van een bleke Adams, maar dat bracht geen beterschap na de pauze voor Westel. Enkel Dekelver kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging voorlangs. Aan de andere kant wist Mbokani wel het net te vinden. De goalgetter van Standard kon zelfs nog een tweede keer scoren na aarzelen van Westerlo-goalie Deelkens. Standard liet de bal nadien aan Westerlo, maar de score veranderde niet meer en zo wonnen de Rouches uiteindelijk met 3-0. (AN)