Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Genk buigt achterstand om
Rita De Meyer

RC Genk heeft de drie punten gepakt bij Dender. De Limburgers kwamen twee keer op achterstand, maar haalden het uiteindelijk met 2-4. Genk komt dankzij deze zege in de stand voorlopig naast Club Brugge.

Alex zorgde voor de eerste (kleine) dreiging van de wedstrijd, maar het doelpunt viel al snel aan de overkant. David Destorme trapte een voorzet knap voorbij doelman Logan Bailly. Plots begon de thuisploeg met meer vertrouwen te spelen, al leidde dat niet echt tot grote kansen.

Genk kreeg pas na 25 minuten een eerste goeie mogelijkheid. Na een blunder van Siebe Blondelle kon Nemec profiteren, maar hij besloot op Berthelin. De Genkse spits bewees zo opnieuw dat hij vrij moeizaam scoort. Ondanks twee goals, ontbrak het de wedstrijd toch aan tempo. Beide teams konden met een gelijke stand gaan rusten.

Na de pauze was Genk meteen gevaarlijk, maar Barda besloot op de vuisten van Berthelin. Een minuut later knalde Bart Van den Eede op Bailly. Smajic, één van de uitblinkers bij Dender zette zijn team opnieuw op voorsprong. Hij profiteerde van onoplettendheid van Joao Carlos en werkte beheerst af.

Het vertrouwen ging weer omhoog bij de thuisploeg, maar zonder een kans te krijgen, kwam Genk weer langzij. Een vrije trap van Tözser week af in de muur en zette zo Berthelin op het verkeerde been: 2-2. De pil werd zelfs nog bitterder voor de thuisploeg. Barda bediende Pudil en de middenvelder trapte perfect in de hoek binnen.

Bij het vieren van het doelpunt waren de spelers en fans zo enthousiast dat ze de omheining afbraken. Enkele Limburgse supporters vielen, maar zonder veel erg. Dender-coach Johan Boskamp gooide met Dieter Wittesaele nog een extra spits in de strijd. Het leverde echter geen doelpunten meer op en in blessuretijd kopte Toth de 2-4 nog binnen.