berBergen
gntKAA Gent
1-0
1-1
76' Bernd Thijs (pen)
Datum: 29/10/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade Charles Tondreau
Gent laat twee punten liggen in Bergen

Gent speelde in Bergen geen slechte wedstrijd maar had lang moeite om de thuisdefensie te ontwrichten. Tegen de gang van het spel in bracht Perbet de Draken op voorsprong, maar Thijs kon vanop de strafschopstip toch nog een gelijkspel uit de brand slepen. Al miste hij ook nog een penalty.

AA Gent verzamelde in de eerste helft een serieus veldoverzicht, maar kon daar weinig mee aanvangen omdat het Bergense blok stevig in zijn schoenen stond. El Ghanassy en Brüls konden dreigen, maar schoten naast het doel van Berthelin. Jörgensen schoot wel eens tussen de palen, maar daar had de thuisdoelman weinig problemen mee.

El Ghanassy probeerde dan maar acties te maken en dat lukte ook aardig, maar de beslissende pass kwam er niet uit. Aan de overkant was de voor de rest onzichtbare Perbet één keer gevaarlijk, maar Jorgacevic kon hem in een één-tegen-één-situatie onschadelijk maken. De rust werd dan ook bereikt zonder doelpunten.

Gent ging in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar Coulibaly en Brüls lieten enkele goede kansen liggen. En ook Rafinha probeerde het - al was het onbedoeld - met een voorzet die bijna in doel waaide. Bergen leek een vogel voor de kat, want het werd helemaal teruggeduwd, maar vooraan loopt er een jongen die maar een halve kans nodig heeft.

Jérémy Perbet deed zijn naam van sluipschutter weer alle eer aan door op een moment dat niemand het verwachtte de 1-0 aan te tekenen. Even werd de Fransman losgelaten bij een hoekschop, maar hij kon de bal meenemen en met het nodige geluk Jorgacevic verslaan. De Draken stonden tegen de gang van het spel in op voorsprong.

Even later dook Berthelin met het leer in de handen duidelijk over de doellijn, maar de scheidsrechter had niets gezien. Wellicht moet het gebeuren toch in zijn hersenpan blijven spelen zijn, want even later kende hij een penalty toe die verdacht veel op compensatie leek. Zola beging een heel lichte fout op Rafinha. Thijs trok er zich niks van aan en hees zijn ploeg op gelijke hoogte.

Zes minuten later mocht hij dat zelfs nog eens herdoen toen Franquart zich vergreep aan Brüls, maar deze keer speelden de zenuwen Thijs parten en schoot hij de strafschop over de deklat. Gent drong nog aan, maar bijna was het weeral Perbet die zijn ploeg de volle buit kon bezorgen, maar hij werd genoeg gehinderd. Gent laat op basis van het spel twee punten liggen. Leider Anderlecht kan morgen tot zes punten weglopen van eerste achtervolger Gent.