Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard dolt met Beerschot: 6-1
Fabian Morren

Standard heeft een heel makkelijke thuiszege behaald tegen een verzwakt Beerschot. De Rouches wonnen met 6-1. De wedstrijd was al in de eerste helft gespeeld.

Een kwartier lang gaf Beerschot de indruk om er een echte wedstrijd van te kunnen maken. Zo had Roy Dayan, de vervanger van Sidibé, een prima kans na een mooie actie van Losada. Tot zover Beerschot. Standard dreigde vooral via afstandsschoten, maar aanvankelijk stond het kanon van onder meer Mujangi-Bia niet goed gericht. Mujangi-Bia speelde overigens wel een zeer sterke eerste helft. Later zou hij die ook nog bekroond zien worden met een heel mooi doelpunt.

Op dat moment had Standard al gescoord via Yoni Buyens, die een voorzet van alweer Mujangi Bia binnen trapte. Vlak voor rust scoorde diezelfde Buyens nogmaals, nu op aangeven van Seijas. Beerschot stond er wat hulpeloos bij en achteraan werd pijnlijk duidelijk dat Gary Kagelmacher de komende maanden nog gemist zal worden.

Beerschot leek klaar voor de slachtbank, maar kwam veel beter voor de dag in het begin van de tweede helft. Dayan trof de paal en de lat, maar MacDonald scoorde uiteindelijk de verdiende 3-1. De bezoekers geloofden er weer wat in en wilden meer. Net op dat moment belandde een afgeweken schot van Cyriac achter Pacovski: 4-1 en de wedstrijd was meteen definitief gespeeld. De veer brak helemaal bij Beerschot en invaller Gonzalez en Batshuayi maakten de Antwerpse pil nog heel bitter.