Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Achter de Kazerne
Gorius bezorgt Malinwa winst in slotfase
Tomas Taecke

Met een fantastische vrijschop heeft Julien Gorius KV Mechelen vlak voor inrukken de zege tegen Beerschot bezorgd. Losada bracht de Ratten vroeg op voorsprong maar Malinwa trok uiteindelijk aan het langste eind.

Tomas Taecke in Mechelen

Marc Brys stuurde op Biebauw en de geblesseerde Iddi na hetzelfde elftal de wei in dat vorige week van Cercle Brugge verloor. Renard nam opnieuw plaats onder de lat en ook Ruiz kwam aan de aftrap. Mathijssen posteerde Omolo ten koste van Malul op de rechtsachter in de hoop de snelle Diabang onschadelijk te maken.
Mechelen begon slap aan de wedstrijd en zag hoe Beerschot meteen het balbezit kon opeisen. Na acht minuten werd Malinwa door een heerlijk doelpunt van Losada meteen uit zijn slaap gehaald. De Decker mocht ver oprukken en legde breed op de Argentijn, die met een genadeloze streep Renard geen kans liet (0-1).

Losada etaleert zijn klasse (0-1)

Aangemoedigd door het fanatieke thuispubliek knokte KV zich in de wedstrijd. Halfweg de eerste helft kon Ruiz vanop links uithalen, maar ook zijn poging ging ver naast. Vlak voor het halfuur ging hij nogmaals zijn kans, opnieuw zonder succes. Destorme zorgde ook op zijn beurt voor dreiging, zijn vluchtschot belandde op het doel van Stijnen. Aan de overzijde brak MacDonald door, die de bal uiteindelijk slecht aflegde en zo de angel uit een gevaarlijke tegenaanval haalde. Vlak voor het rustsignaal haalde Omolo hard uit, maar Renard maakte de poging onschadelijk.

Beerschot kwam na de openingsfase niet meer in de buurt van Renard, toch puurde Mechelen uit het veldoverwicht geen uitgespeelde kansen. Halverwege ging Beerschot met een nipte voorsprong op zak rusten na een fantastisch doelpunt van spelmaker Losada.

Mechelen maakt vlak na rust gelijk

Brys greep in bij de rust en bracht Vandenbergh en Alibec binnen de lijnen. Bij de eerste aanval was het meteen raak voor de Mechelaars. Cordaro ging zijn kans vanop de grote rechthoek, de bal verdween via de rug van Destorme langs Stijnen in het vijandig doel (1-1). Mechelen herstelde snel het evenwicht maar ontsnapte meteen na de gelijkmaker aan een nieuwe tegengoal. MacDonald zette zich knap door maar stuitte op Renard, in de herneming kreeg Dayan het leer in twee pogingen niet in doel.

En ook Mechelen kreeg in het begin van de tweede helft nog een open kans om op voorsprong te komen. Destorme kon vanop elf meter aanleggen, maar vond in extremis Mikulic op zijn weg. Op het uur ontsnapte Beerschot een tweede keer. Vandenbergh probeerde op voorzet van Chen een omhaal, Stijnen kon de bal nog net tegen de paal duwen. Mechelen gaf niet af, nauwelijks een paar minuten later vond ook Cordaro van dichtbij Stijnen op zijn weg.

Mathijssen reageerde en bracht Porokara in het veld. Niet hij maar Mikulic kwam halfweg de tweede helft nog eens in de buurt van Renard. Na een verre vrijschop van Losada kopte hij van dichtbij op een alerte Renard. Beerschot putte moed uit die doelpoging en kwam via MacDonald opnieuw in de gevarenzone. Het schot van de bedrijvige spits dwarrelde aan de verste paal voorlangs. Met een kwartier op de klok kreeg Beerschot misschien nog de beste mogelijkheid uit de tweede helft. Nyoni trok op de tegenaanval scherp voor, de vrijstaande Losada en MacDonald hinderden elkaar waardoor geen van beiden kon binnenduwen. Aan de overzijde schoot Cordaro nog eens hard op de vuisten van een sterk spelende Stijnen.

Gorius beslist de wedstrijd

Beerschot liet op zijn beurt enkele goede kansen op de overwinning liggen en kreeg dan toch het deksel op de neus. Gorius zette zich achter een vrijschop net buiten de rechthoek en krulde de bal fantastisch in de bovenhoek (2-1). Met nog vijf minuten te spelen konden de Ratten de nederlaag niet meer afwenden. Na een sterke tweede helft hield KV Mechelen ondanks de vroege achterstand de punten thuis.