Datum: 25/02/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Guldensporenstadion
Lokeren trekt aan langste eind in propagandamatch

Als de wedstrijd van zaterdag een voorbode is van de bekerfinale dan mogen we ons aan een heel leuke wedstrijd verwachten. Lokeren, nochtans een hele helft met tien man, trok aan het langste eind in een wedstrijd die zeven doelpunten opleverde.

Lokeren begon het best aan de wedstrijd en drukte Kortrijk in de beginfase weg op eigen helft. Drie hoekschoppen op een tweetal minuten waren het resultaat, maar de Waaslanders konden er niet veel mee doen. Tot op het kwartier toen Patosi een corner kon verzilveren.

Het werd een aangename eerste helft om volgen, want Kortrijk en Lokeren maakten er een open partij van. En de thuisploeg kwam ook op gelijke hoogte. Monrose werd diep gestuurd en de Fransman maakte de kans van buiten de zestien goed af. De verdediging van Lokeren ging wel serieus in de fout.

En nog was het niet gedaan, want twee minuten later stond Lokeren al weer op voorsprong. Het was bijna een kopie van de eerste goal: Patosi met de hoekschop en deze keer was het Harbaoui die binnenkopte. De Tunesiër lijkt stilaan zijn draai gevonden te hebben bij Lokeren.

Met een man minder bleef Lokeren wel de gevaarlijkste ploeg via Mokulu. De spits wrong enkele goeie kansen echter de nek om. Niet getreurd, want op een nieuwe vrije trap van Fevang raakte També de bal heel ongelukkig en die verdween gewoon in de kruising, want Keet stond volledig op de verkeerde voet.

Kortrijk had een hele week getraind om geen goals binnen te krijgen op stilstaande fases. Dan is het wel bijzonder pijnlijk om er drie op net zulke fases te incasseren. Met 1-3 leek de wedstrijd ook gespeeld, maar de pas ingevallen Veselinovic kon al snel de gelijkmaker scoren.

Kortrijk trok naar voren en probeerde alles om toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Maar het waren toch de bezoekers die nog uitliepen via de zevende van Harbaoui en een vrijetrapgoal van de ingevallen Gueye. Wel een overdreven score voor de Kortrijkzanen. Kortrijk doet een slechte zaak in de strijd om PO I en Lokeren komt onverwacht nog in aanmerking voor de topzes.