Datum: 24/09/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: King Power at Den Dreef
Genk verliest punten op Den Dreef
Fabian Morren
| 0 reacties
Genk verliest punten op Den Dreef
Foto: © SC

RC Genk heeft voor het eerst in de competitie punten verloren onder trainer Mario Been. De landskampioen kwam niet verder dan een gelijkspel bij OH Leuven. Elyaniv Barda kreeg rood.

Fabian Morren vanuit Leuven

Nederlanders mag je blijkbaar niet te blindelings vertrouwen. Volgens Mario Been zou Kevin De Bruyne enkel met een mirakel op de bank zitten, maar het goudhaantje van Genk stond zaterdagavond toch maar mooi op het wedstrijdblad. Twintig minuten voor affluiten mocht hij zelfs zijn wederoptreden vieren. Met enkele prima acties liet hij zien weer klaar voor de strijd te zijn. Op dat moment stonden de bordjes weer in evenwicht en was Genk al tot tien herleid. Elyaniv Barda leidde met een stevige tackle de ommekeer in op Den Dreef.

OH Leuven wilde wat rechtzetten na de bekerblamage tegen derdeklasser Rupel Boom. Het gevolg was dat de Leuvense spelers met het mes tussen de tanden aan de aftrap verschenen. Net dat ontbrak bij Genk een tikkeltje. Ondanks het soms slordige spel kregen de bezoekers toch de betere kansen. Vossen besloot niet ver naast en Kennedy trapte oog in oog met Yves Lenaerts te onbesuisd. OHL zag een pegel van Bjorn Ruytinx op het doelhout verdwijnen.

Genk scoort dit seizoen vaak op het juiste moment en dat was in Leuven niet anders. Terwijl iedereen zich al opmaakte voor een versnapering, werd Jelle Vossen geholpen door Yves Lenaerts die zich verkeek op het schot van de Genkse topschutter.

Ommekeer
Na een stevige tackle van Barda en een rode kaart tot gevolg kreeg OHL de bovenhand. Een pegel van Koen Weuts strandde op de lat. Meer dan uitstel was het niet, want enkele minuten later kopte Nicky Hayen aan de eerste paal wél binnen. In een enerverende slotfase solliciteerden beide ploegen nog naar een doelpunt, dat er uiteindelijk niet meer kwam.

Herbeleef OH Leuven - KRC Genk

Vooraf