wbeSK Beveren
ohlOH Leuven
Datum: 15/02/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren geeft voorlaatste plaats door aan OHL
Tamara Vereecken
| 0 reacties
Waasland-Beveren geeft voorlaatste plaats door aan OHL
Foto: © SC

Waasland-Beveren won zaterdagavond de zespuntenmatch tegen degradatieconcurrent OHL. Leuven begon het best aan de match maar zakte nadien helemaal weg. De Waaslanders namen de match in handen en wonnen met 1-0, een goal van Oumarou. W-B kon dankzij deze winst de voorlaatste plaats doorgeven aan OHL.

Tamara Vereecken in Beveren

Bob Peeters wijzigde voor dit belangrijk duel z’n team op twee plaatsen ten opzichte van vorige week. Bas Sibum en Robert Demjan zaten op de bank, hun plaatsen werden ingenomen door Siebe Blondelle en Aboubakar Oumarou.
Herman Vermeulen bracht Ibou aan de aftrap, waardoor vaste waarde Karel Geraerts naar de bank verwezen werd. Het was de eerste basisplaats voor Ibou sinds 18 augustus… Bandalovski keerde terug uit schorsing, David Wijns verdween dus opnieuw uit de basis.

De bezoekers begonnen erg gretig aan de wedstrijd, al in de eerste minuten zetten Messoudi en Van Eenoo een mooie aanval op. En nog voor we een kwartier ver waren, zagen zowel Thompson als Messoudi hun afstandsschot niet al te ver naast gaan.

Eerste helft met twee gezichten

De beste kans voor OHL in de eerste helft was een uithaal van Ruytinx die slechts centimeters naast ging. Nadien viel de wedstrijd wat stil en dat gaf de thuisploeg de kans om zich te herpakken. Waasland-Beveren ging minder balverlies lijden op het middenveld en herstelde zo het evenwicht in de match.

Trickovski was de eerste die voor de bezoekers dicht bij een doelpunt kwam: hij kon aanleggen van net buiten de grote rechthoek, Bailly moest alles uit de kast halen om de bal uit z’n doel te boksen. De thuisploeg trok dan de wedstrijd naar zich toe en zorgde voor heel wat dreiging aan het adres van Bailly.

De Leuvense doelman zou z’n ploeg nog enkele keren rechthouden want terwijl OHL de wedstrijd intussen volledig uit handen had gegeven, bleef Waasland-Beveren komen. Oumarou verlengde een vrije trap van Henkens met het hoofd, Bailly was een fractie sneller dan Veselinovic en kon de bal wegboksen.

Op slag van rust had Henkens dé kans om de voorsprong voor de Waaslanders op het bord te zetten. Zijn geweldige pegel dwong Bailly tot een al even fantastische redding om z’n netten schoon te houden.

Tweede helft

Na de rust was het alweer Waasland-Beveren dat eerst voor gevaar zorgde en alweer Bailly die de nul hield voor z’n ploeg op een schot van Trickovski. Die zou even later trouwens ook nog een poging in het zijnet zien stranden.

Aan de overkant testte Thompson de paraatheid van Coosemans, maar de goalie liet zich niet verrassen en haalde de goeie poging uit de rechter benedenhoek. Messoudi ging luttele minuten later z’n kans, dat schot ging maar net over. Meer doelgevaar kwam er niet meer van de bezoekers.

Logan Bailly was de man van de match en dat bewees hij nog eens door een kopbal van Oumarou van de lijn te halen. Twee minuten later mocht de Kameroense spits van Waasland-Beveren het nog eens proberen en toen lukte het wel: hij kopte de bal nu wel voorbij Bailly, 1-0. Het was trouwens het eerste competitiedoelpunt voor de Kameroense spits van Beveren, meteen eentje dat kan tellen.

De Leuvense doelman werd ondanks z'n erg sterke wedstrijd dus toch nog geklopt, maar de Waaslanders kwamen wel verdiend op voorsprong na de aanhoudende dreiging en speloverwicht. En die voorsprong zouden ze vasthouden tot het eindsignaal, wat uiteraard voor een immense ontlading zorgde op de goed volgelopen en sfeervolle Freethiel.

Waasland-Beveren hield dus de levensbelangrijke drie punten thuis en sprong over OHL naar de veertiende plaats. De Leeuwen doen zo een gouden zaak in de strijd om POIII te ontlopen.

OHL zakte na een goed begin helemaal weg en kon dus alweer niet winnen buitenshuis. De jongens van Herman Vermeulen gaven niet de indruk te willen knokken voor hun veertiende plaats en staan opnieuw  voorlaatste, tot grote teleurstelling van de zeer talrijk meegereisde supporters die de hele avond voor veel sfeer hadden gezorgd.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Gershon Rami 90' -
D'Ulivo Cédric 90' -
Coosemans Colin 90' -
Gabriel Reuben Shalu 61' -
Belhocine Karim 90' -
Cale Hrvoje 90' -
Trickovski Ivan 90' -
Henkens Robin 66' -
Blondelle Siebe A 90' -
Oumarou Aboubakar 90' -
Veselinovic Dalibor 90' -
  Bank G Beoordeel
Sibum Bas 29' -
Demjan Róbert 24' -
Emond Renaud -  
Maric Milos -  
Vermeulen Jorn -  
Bojovic Mijusko -  
Steppe Kenny -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Karuru Ovidy 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Raymaekers Wim 90' -
Reynaud Romain 90' -
Ruytinx Bjorn 90' -
Bandalovski Ivan 90' -
Thompson Kenny 90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Messoudi Mohamed   72' -
Ibou Sawaneh 62' -
Bailly Logan 90' -
  Bank G Beoordeel
Croux Jordy 28' -
Ngolok Evariste 18' -
Pettersson Tom -  
Geraerts Karel -  
Lenaerts Yves -  
Kostovski Jovan -  
Wijns David -  
Herbeleef SK Beveren - OH Leuven

Vooraf