Reactie Bob Peeters : "Heel blij, maar we moeten wel waakzaam blijven"

Tamara Vereecken
| 3 reacties
Bob Peeters : "Heel blij, maar we moeten wel waakzaam blijven"
Foto: © SC

Bob Peeters was na afloop van het belangrijke duel tegen OHL uiteraard zeer tevreden met de drie punten, al predikte de coach meteen ook voorzichtigheid en realisme. Er volgen immers nog vier erg belangrijke en ook moeilijke wedstrijden.

Door Tamara Vereecken

De ontlading was bijzonder groot zaterdagavond op de Freethiel na het laatste fluitsignaal. “We zijn natuurlijk wel heel blij dat we nu twee punten voorsprong hebben, maar ik blijf er nog altijd bij dat deze wedstrijd niet alles bepalend was,” hield Peeters de voetjes stevig op de grond. “Er volgen nog vier wedstrijden waarin alles kan veranderen, daar moeten we waakzaam voor blijven. Dat heb ik vooraf gezegd en dat blijf ik ook zeggen.”

OHL nam het wedstrijdbegin voor z’n rekening maar gaf langzaamaan het heft uit handen. “Wij begonnen weer niet goed, zoals vaker. In het begin kwamen we enkele keren goed weg maar we hebben ons sterk herpakt. Op basis van de kansen eind van de eerste helft en ons spel na de rust, verdienden we deze overwinning.”
Al leek het er lange tijd op dat de wedstrijd zonder doelpunten zou eindigen. “Bailly heeft enkele schitterende ballen gepakt, dus we waren inderdaad heel blij dat die goal toch nog viel,” zei de Waaslandse coach achteraf.

Oumarou kreeg voor Waasland-Beveren twee keer de kans op de winning goal. Zijn eerste kopbal redde Bailly nog van de lijn, maar bij de tweede poging was het wel raak. Bob Peeters had z’n spits duidelijke instructies gegeven daaromtrent. “Ik ken Thompson nog van bij AA Gent en wist dat hij af en toe z’n man niet volgt, Oumarou kon dan ook van in z’n rug binnenkoppen.”
De oefenmeester bracht diep in de wedstrijd met Demjan zelfs nog een vierde spits in. “Ja, OHL gaf het initiatief weg en dus moest ik gokken. Oumarou kon tussen de lijnen duiken, Demjan heeft een sterke duelkracht. De wissels pakten goed uit, daarmee moet je geluk hebben.”

“Bedankt technische staff en supporters”

Peeters ging na afloop enthousiast alle supporters bedanken en betrok daarbij heel nadrukkelijk de hele technische staff. “Zij beseffen nog altijd niet hoe belangrijk zij zijn, ze verdienden dit!”
De trainer was ook heel tevreden met de steun van de talrijk opgekomen supporters.”We hebben die steun nodig. Ze zijn de hele wedstrijd achter de ploeg blijven staan, ook als het wat minder was. Dat doet echt heel veel, voetbal wordt voor een groot deel in het hoofd gespeeld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties