Dubbele koude douche voor gedecimeerd Moeskroen, Hazard en De Belder knallen Cercle Brugge naar veiliger oorden
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties

Cercle Brugge wint met 2-1 van tien spelers Moeskroen

Dubbele koude douche voor gedecimeerd Moeskroen, Hazard en De Belder knallen Cercle Brugge naar veiliger oorden
Foto: © photonews

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost tegen tien Henegouwers, maar Cercle Brugge heeft de punten in extremis thuis weten te houden tegen Moeskroen. Het ging er pas in het slotkwartier op en over.

  • Cercle Brugge wilde eindelijk nog eens winnen, Moeskroen met vertrouwen
  • Snelle rode kaart voor Gulan, Cercle wringt veel kansen de nek om
  • Owngoal Taravel brengt tien bezoekers op voorsprong
  • Moeskroen houdt lang stand, tot Hazard 1-1 maakt in slotkwartier
  • De Belder zorgt alsnog voor drie punten

Cercle Brugge had in zijn laatste negen wedstrijden amper vijf puntjes gepakt en verloor ook in de midweek bij KAS Eupen. Coach Guyot stuurde dan ook bij en De Belder, Gakpé en Omar werden op de bank gelaten. Vitinho viel geblesseerd uit, Lambot (als rechtsachter), Etienne, Cardona en Hazard kwamen in de ploeg.

70 minuten met tien ...

Bij Moeskroen veel minder redenen tot wisselen na de knappe zege thuis tegen KAA Gent. Godeau nam zijn plek achterin wel opnieuw in ten koste van Bakic, maar verder bleef Storck vertrouwen in de spelers die de Buffalo's over de knie wisten te leggen.  

In het eerste halfuur had Cercle Brugge de wedstrij helemaal monddood kunnen maken. Cardona, Lambot en Tormin kregen drie opgelegde kansen, maar wrongen ze stuk voor stuk vakkundig de nek om. Die eerste kon zelfs een elfmeter niet voorbij Butez krijgen.

Pech en nog meer pech

Bij die fase was Gulan uitgesloten voor de Henegouwers, die het dus zo driekwart wedstrijd met een man minder moesten zien te rooien. Maar dat deden ze met verve. Sterker nog: het was er niet aan te zien soms dat ze met tien speelden. 

En het werd nog erger voor de Vereniging: Taravel mikte een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van Moeskroen voorbij zijn eigen doelman. Alweer een eigen doelpunt voor Cercle Brugge, van brute pech gesproken.

Cercle Brugge trok ten strijd en kreeg nog flink wat kansen, maar Tormin, Cardona & co misten ook in de tweede helft kans op kans. Tussendoor deed ook Butez zijn duit meermaals in het zakje om zo de nul te houden voor zijn team.

Erop en erover!

Het standbeeld voor Jean Butez werd al besteld om in Moeskroen te gaan neerpoten, maar tien minuten voor tijd kon Kylian Hazard alsnog de 1-1 tegen de touwen drukken, met wat meeval via de hak van Vojvoda. 

Cercle Brugge rook plots zijn kans en in minuut 89 gebeurde wat niet meer verwacht werd dan toch: De Belder kon van kortbij een doorgekopte corner voorbij Butez werken, Jan Breydel in een klein delirium. Een extreem koude douche voor de bezoekers, Cercle speelt zich weer wat meer in veiligheid.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws