Antwerp - Moeskroen

Mbokani is de held tegen Moeskroen met twee treffers, maar Hairemans steelt de show
Redactie
| 0 reacties

Antwerp heeft genoeg aan twee treffers van Mbokani

Mbokani is de held tegen Moeskroen met twee treffers, maar Hairemans steelt de show

Antwerp sluit het jaar af met een nipte overwinning tegen Moeskroen; 2-1. Mbokani was de held met twee treffers, maar de Great Old maakte het zich nog heel moeilijk in de slotfase. Het heeft zo toch een kleine revanche beet na de zware nederlaag van afgelopen weekend.

Na de zware nederlaag bij Club Brugge voerde coach Laszlo Bölöni enkele wissels door. Owusu, Van Damme en Nazayna verhuisden naar de bank. Publiekslieveling Hairemans kreeg opnieuw zijn kans. Ook Rodrigues en Bolingi begonnen aan de wedstrijd.

Bij Moeskroen geen verrassingen na de knappe overwinning op het veld van Anderlecht. Benson en Leye moesten opnieuw voor het gevaar zorgen.

Hairemans is back!

De Antwerp iets had goed te maken was al snel duidelijk. Hairemans wou zich bewijzen en deed dat ook rond het kwartier. Met een prachtige bal op Mbokani, lokte die laatste een strafschop uit. De Var moest (even) tussen komen, maar de spits zette zich achter de bal en schoot Antwerp al snel op voorsprong.

Daarvoor was Moeskroen ook één keer gevaarlijk geweest, maar Bolat stond attent te keepen. Ook na de openingstreffer bleef Antwerp baas, al was het niet altijd met even mooi voetbal. Leye en Benson werden van dichtbij gevolgd en dat zorgde er voor dat de bezoekers er nauwelijks uit kwamen. Antwerp kon gaan rusten met een kleine voorsprong. 

Na de pauze hetzelfde spelbeeld, maar Bolat moest al wel snel aan het werk op een schuiver van Benson. Aan de overkant liet Bolingi de 2-0 liggen. Opnieuw Hairemans met een schitterende pass, maar de aanvaller schoot onbegrijpelijk over.

Dat was slechts uitstel. Enkele minuten later kopte Mbokani de 2-0 wel tegen de netten na een knappe voorzet van Yatabare. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de geruststellende voorsprong. De ingevallen Mbombo kon milderen tot 2-1. De Great Old maakte het zichzelf heel moeilijk door de kansen onbenut te laten, maar hield uiteindelijk wel stand en won zo met 2-1.

In de stand blijft Antwerp knap derde met 38 punten. Het staat nu terug steviger in de top zes. Voor Moeskroen blijft het bang afwachten onderaan met amper 17 punten. Enkel Lokeren staat nog achter hen.

Goals

2
1

Balbezit

50
50

Aanvallen

63
63

Gevaarlijke aanvallen

32
28

Schoten op doel

6
2

Schoten naast/over doel

0
6

Geblokkeerde schoten

1
0

Hoekschoppen

6
5

Buitenspel

2
2

Fouten

16
11

Vrije trappen

13
18

Doeltrappen

8
9

Inworpen

19
23
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws