KV Kortrijk - Zulte Waregem

Streekderby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem wordt doelpuntenfestival en sensationele ommekeer

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 0 reacties
Streekderby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem wordt doelpuntenfestival en sensationele ommekeer
Foto: © photonews

KV Kortrijk en Zulte Waregem hebben er een geweldig leuke streekderby van gemaakt in het Guldensporenstadion. De fans werden - zeker in de tweede helft - verwend, de inbreng van Chevalier een halfuur voor tijd bleek het signaal voor een ongeziene terugkeer.

  • Belangrijke derby op tweede kerstdag voor Kortrijk en Zulte Waregem
  • Nissilä trapt bezoekers op voorsprong met zijn eerste in loondienst van Essevee
  • Mooie krul van Faik, Mboyo mildert snel voor Kerels
  • Lepoint en Mboyo zorgen in dolle minuut voor 3-2

KV Kortrijk had na de bloedeloze match op STVV de aansluiting met het peloton voor de top-6 wat gemist, terwijl Zulte Waregem door een knappe zege tegen Charleroi opnieuw wat verder was weggekomen van Sporting Lokeren op de laatste plaats.

Streekderby

Vanderhaeghe koos voor een op papier erg aanvallende opstelling met Mboyo, Ezekiel, Avenatti en Ouali. Kumordzi was er niet bij door een blessure, ook Van Der Bruggen ontbrak. Bij de bezoekers kreeg Urho Nissilä zijn tweede basisstek omdat naast Buffel ook De Pauw geblesseerd was. Achterin verving Baudry - terug uit schorsing - Heylen.

De streekderby, dat is altijd reden om te mogen dromen van een leuke wedstrijd. In de eerste helft werden we niet meteen écht verwend, al ging het spel wel goed over en weer. De Kerels hadden licht overwicht, maar Walsh wrong de beste kans de nek om. Wat later kon Nissilä tot zijn eigen grote vreugde een voorzet van Bjordal wél tegen de touwen werken.

Totale ommekeer

De twee Scandinaven legden er zoals steeds vol overgave hun kop voor, al hebben ze ook nog flink wat werkpunten om op termijn tot toppers uit te groeien in de Jupiler Pro League. Toen Faik de 0-2 op het uur enig mooi vanop vrijschop tegen de touwen krulde leken ze ook voor puntengewin te gaan zorgen voor Essevee.

Maar in een dolle tien minuten ging daarna het licht helemaal uit bij Zulte Waregem. Chevalier viel in en zorgde meteen voor dreiging, Petit Pélé Mboyo was tot twee keer toe afwerker van dienst door sterk te zijn in de grote rechthoek, tussendoor had Lepoint voor de gelijkmaker gezorgd.

In de slotfase kon Chevalier er zelfs nog 4-2 van maken. Een dolle derby werd het zo, waar de supporters van KV Kortrijk opnieuw konden gaan feesten. De kerstkalkoen voor Essevee zal nog even op de maag blijven liggen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws