Nog extreem belangrijk op tweede kerstdag, maar lonkt transfer naar buitenland? "Als ik niet speel? Dan moet ik vertrekken"

Redactie vanuit Kortrijk
| 4 reacties
Nog extreem belangrijk op tweede kerstdag, maar lonkt transfer naar buitenland? "Als ik niet speel? Dan moet ik vertrekken"
Foto: © photonews

Een uur lang zag KV Kortrijk af tegen Zulte Waregem. Het stond 0-2 in het krijt en puntengewin leek niet meteen in de pijplijn te zitten. En toen begon Chevalier aan een briljant halfuurtje van aanbieden en scoren. Maar hoe ziet die nu zijn toekomst?

Twee keer scoorde hij al in competitie dit seizoen, twee keer in de derby tegen Zulte Waregem. "Dat is mijn ploeg om tegen te spelen", kon er een lachje af. Tegen Essevee was hij opnieuw matchwinnaar met ook nog een assist, maar de laatste weken onder Vanderhaeghe komt hij wel steeds minder aan spelen toe.

"Natuurlijk ben ik boos dat ik niet altijd speel. Dat ik in de Beker niet mocht starten tegen Essevee vond ik niet leuk, de andere keren dat ik niet speelde idem dito. Maar ik blijf werken, want als ik loslaat ben ik mijn plaats zeker kwijt."

Wintertransfer?

"Ik heb hard gewerkt om terug te komen op mijn niveau en daarom ga ik ook blijven werken tijdens de winterstop, ik ga niet op vakantie." Maar wat als dat niet volstaat om opnieuw basisspeler te worden bij De Kerels? "Dan moeten we een oplossing zoeken, we zullen het bespreken met de coach en de club. Ik geef altijd alles voor de ploeg."

Chevalier sluit een transfer in de winter zeker niet uit: "Ik voel me goed bij Kortrijk, maar als ik niet speel, dan moet ik vertrekken. Mijn agent zegt me rustig te blijven en mijn best te doen. Maar ik ben 31 jaar, ik wil spelen en me goed voetballen. Er zijn momenteel een achttal spitsen voor twee posities in een systeem met twee spitsen in Kortrijk. De concurrentie is groot."

Een goede Chevalier kan wegen op een verdediging

Coach Vanderhaeghe wil Chevalier in ieder geval niet zomaar kwijt: "Hij is natuurlijk een verhaal apart. Hij heeft wat miserie gehad om zijn vertrouwen te zoeken dit jaar en dat geeft altijd een beetje nervositeit", aldus de oefenmeester.

"Als hij op de bank zit, is hij niet tevreden. Dat snap ik. Nu heeft hij getoond hoe je moet invallen en hoe je op zoiets moet reageren. Een goede Chevalier is héél erg goed en kan echt wel wegen op een verdediging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties