Club Brugge - KV Mechelen

Zuinig Club Brugge heeft aan twee dolle minuten genoeg om onmondig Malinwa af te houden

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties
Zuinig Club Brugge heeft aan twee dolle minuten genoeg om onmondig Malinwa af te houden
Foto: © photonews

Club Brugge heeft ook tegen KV Mechelen de punten weten thuis te houden. Het hoefde niet eens zo diep op het gaspedaal te drukken om een onmondig Malinwa af te houden. Tau, Dennis en Rits zorgden voor de treffers.

  • Mechelen wilde na 1 op 9 nog eens punten pakken op Jan Breydel
  • Halfuurtje gelijke tred
  • Tau en Dennis (op heerlijke wijze) beslissen match in twee minuten
  • Onmondig Malinwa raakt nooit meer in de wedstrijd, Club blijft stevig leider

Club Brugge wilde in eigen huis tegen KV Mechelen uitpakken met een nieuwe thuisoverwinning en zo opnieuw tonen dat het ook na een Europese wedstrijd bij de zaak blijft, al had Malinwa met 16 op 27 wel een prima uitreputatie.

Philippe Clement koos voor Mata en Rits in zijn basiself in de plaats van Koussounou en Balanta, terwijl Diatta er door een blessure niet bij was. Vrancken moest dan weer Engvall missen en zette ook Corryn, Schoofs en Storm op de bank. 

Plannetje werkt halfuur

Veel wissels aan Mechelse kant dus, coach Vrancken kwam ook met een plan naar Jan Breydel met Hairemans en Kaya ook in een centrale rol en zo dus in een soort 4-2-2-2. Het leverde een halfuur lang min of meer een status quo op, een poeier van Vanaken op de lat niet te na gesproken.

En toen werd de match op drie minuten beslist. Eerst stond Tau op de juiste plaats om een voorzetschot van Vormer in doel te tikken, twee minuten later kon Dennis op magistrale wijze met een hakje een slimme doorsteekpass van diezelfde Tau randje buitenspel de 2-0 tegen de touwen drukken.

Twee minuten zijn voldoende

Malinwa werd op die manier verplicht om een ander soort voetbal te komen brengen in Brugge, maar tot echte kansen kwam het eigenlijk nooit. Club Brugge van zijn kant drukte in de tweede helft ook niet al te gretig meer door op het gaspedaal - donderdag is er alweer een belangrijke bekerwedstrijd bij Anderlecht.

Ook zonder echt door te drukken kon blauw-zwart nog zijn derde doelpuntje meepikken. Mats Rits kon een assist van Mechele tegen de touwen werken met een mooie plaatsbal van buiten de grote rechthoek. Club Brugge tankt zo het nodige vertrouwen, KV Mechelen blijft achter met 1 op 12.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws