Eindelijk nog eens spitsengoals bij Club Brugge? "Gelukkig", "Er was wat spel rond" en "Voor mij niet het belangrijkste"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties
Eindelijk nog eens spitsengoals bij Club Brugge? "Gelukkig", "Er was wat spel rond" en "Voor mij niet het belangrijkste"
Foto: © photonews

De voorbije weken was er heel wat te doen over het gebrek aan scorend vermogen bij de spitsen van Club Brugge. Tegen KV Mechelen was het wél raak: zowel Tau als Dennis wisten de netten bol te zetten. "Voor mij is dat niet het belangrijkste", aldus Philippe Clement.

Percy Tau scoorde in competitie al niet meer sinds 10 augustus: "Scoren doet deugd, de clean sheet halen op zich ook. Ik ben opnieuw richting mijn beste vorm aan het komen en ben altijd blijven werken. Natuurlijk ben je als spits gelukkig als je kan scoren."

Gelukkig

Ook voor Emmanuel Dennis was het al even geleden dat hij nog eens scoorde: "Ik ben een flankspeler, geen echte spits natuurlijk. Het deed deugd om te kunnen scoren, dat geeft altijd een leuk gevoel - zeker als het een tijdje geleden is."

Mats Rits scoorde zelf ook, maar zag vooral twee knappe spitsengoals in de eerste helft: "Goed voor hen dat ze ons zo op rozen wisten te zetten. Er was de voorbije weken wel wat spel rond, dus bij deze is dat misschien ook achter de rug."

Dachten aan meer dan eigen productiviteit en dat is een stap vooruit

"Dat ze scoren? Dat is uiteraard een goede zaak", pikte Philippe Clement in. "Maar het is voor mij niet het belangrijkste. Dat op zich maakt me niet gelukkig. Wel dat ze hun taken hebben uitgevoerd, collectief zijn blijven denken, ruimtes hebben gemaakt voor zichzelf en anderen."

"We laten het niet van onze spitsen afhangen en spelen niet enkel op hen, omdat we onvoorspelbaar willen blijven. Het gevaar moet bij ons van overal kunnen komen en daar hebben ze ook voor gezorgd. Ze dachten aan meer dan enkel hun eigen productiviteit en dat is een stap vooruit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties