Eerste basisplek bij OHL voor amper 18-jarig Leicester-talent: "Ik droom van de Premier League"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Eerste basisplek bij OHL voor amper 18-jarig Leicester-talent: "Ik droom van de Premier League"
Foto: © photonews

Bij OHL krijgen de jongeren speelkansen in play-off 2. Youngsters Daan Vekemans en Jo Gilis mochten al enkele keren invallen, maar zaterdagavond was er tegen Moeskroen een eerste basisplek voor Kamal Sowah, uitgeleend door Leicester City.

Sowah is een groot Ghanees voetbaltalent. Om ervaring op te doen, wordt hij bij zusterclub OHL gestald. "Het was erg leuk om te mogen starten, maar het was toch wel een verrassing", zei Sowah na afloop. "Dit was een geweldige ervaring, zeker omdat we wonnen. Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer kansen krijg."

Centraal op het middenveld is zijn favoriete positie, maar Sowah is polyvalent. "Ik kan op verschillende posities uit de voeten, zelfs als rechtsback en linksback", vervolgt hij. "Maar ik speel het liefst als centrale middenvelder. Wat de coach zei na de match? Dat hij blij was met mijn prestatie. Ik ben gefocust gebleven en heb gedaan wat de coach vroeg. Dat is denk ik goed gelukt."

Premier League

De droom van Sowah is om te slagen in Engeland. "Ik hoop dat ik na OHL naar Leicester terugkeer en ook daar speeltijd krijg. Het is mijn droom om in de Premier League te spelen. Maar hier bij Leuven kan ik nog veel leren. Dit is een grote club, waar ik ervaring kan opdoen. Ik ben hier om hard te werken", aldus Sowah, die in januari pas 18 werd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties