Vincent Kompany laat zich in nieuw boek uit over Kevin De Bruyne: "Er zijn situaties geweest dat hij minder was"

Dante Bellon
| 7 reacties
Vincent Kompany laat zich in nieuw boek uit over Kevin De Bruyne: "Er zijn situaties geweest dat hij minder was"

Vincent Kompany heeft een boek op de markt gebracht, Treble Triumph genaamd. Daarin beschrijft hij in dagboekvorm zijn laatste seizoen bij Manchester City. De verdediger van Anderlecht heeft in een hoofdstuk veel aandacht voor een ex-ploegmaat. Een die in België af en toe te weinig respect krijgt volgens hem.

Dan heeft Kompany het over Kevin De Bruyne. Zo is Kompany van mening in zijn relaas. Dan gaat het vooral over de interlands die De Bruyne met België afwerkt.

"Er zijn situaties geweest waarin hij niet zo goed zal zijn geweest als bij Manchester City. Maar de kritiek die hij kreeg, vond ik niet fair. Het is een beetje dat hij onheus behandeld wordt. Zeker omdat hij ook mooi voetbal brengt", staat te lezen in het boek dat binnenkort op de Belgische markt komt.

"De media spelen daar hun rol in. Zeker als de grote tornooien eraan komen, verdient hij meer respect. Het is voor ons land uitzonderlijk om zo een generatie te hebben. Hij hoort zeker bij één van de absolute sterkhouders. Ik ben toch altijd dat tikkeltje gelukkiger als hij scoort", voegde Kompany er waarschijnlijk met de knipoog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties