Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Ook Lokeren kan de reeks van Standard niet stoppen
Robby Morren

Standard blijft foutloos in de competitie. Na acht speeldagen prijken de Rouches fier op kop met een perfecte 24 op 24. Standard en Lokeren brachten een boeiende pot voetbal op de grasmat. Mooie doelpunten van Ezekiel en Batshuayi volstonden voor een 2-1 overwinning.

Robby Morren in Luik

Het rotatiesysteem van Guy Luzon kwam na de nederlaag tegen Esbjerg voor het eerst onder vuur te liggen. De Israëliër bracht tegen Lokeren zijn sterkste elf. We lazen amper drie namen op het wedstrijdblad die ook tegen Esbjerg aan de aftrap kwamen: Kawashima, Van Damme en Opare. Het was vooral uitkijken naar het debuut van Carcela bij zijn tweede verblijf in Luik. Over Lokeren kunnen we heel kort zijn: Peter Maes behield het vertrouwen in de elf die Cercle versloegen.

De Rouches toonden zich in het matchbegin heel efficiënt. De eerste bal tussen de palen was onmiddellijk prijs. Iets voorbij het kwartier speelde Mujangi Bia Ezekiel mooi vrij in de zestien. De kleine spits twijfelde niet en knalde de bal hard voorbij Copa. (1-0) Met de steun van een enthousiast publiek achter zich, kwam Standard dicht bij een tweede treffer. Batshuayi kapte zich vrij en leverde een enig mooie knal af vanop zo'n 25 meter maar het leer spatte uiteen op de paal. Die paal zou hem later in de wedstrijd beter gezind zijn.

Bedrijvige Vanaken

Lokeren liep goed in de organisatie maar kroop niet achteruit en ging ook zijn kans. Het leverde aanvankelijk wel mogelijkheden op maar geen goal, al was er een heel attente Ciman nodig toen Harbaoui de bal in de zestien breed legde op De Pauw. Goed vijf minuten voor de pauze stond de gelijkmaker dan toch op het scorebord. Remacle schilderde de bal mooi op het hoofd van Vanaken die Kawashima aan de eerste paal verschalkte. (1-1)

Batshuayi toont klasse

Op slag van rust zette Bathsuayi het orgelpunt op een bijzonder boeiende eerste helft. Hij omspeelde Scholz als was hij aan het dansen en trapte de bal, via dezelfde paal die eerder in de weg stond, binnen. 2-1 was de ruststand.

Verbist had de tweede helft amper op gang gefloten en het was alweer bijna raak. Standard gooide de bal onmiddellijk naar voor waar Kanu de bal voor de voet kreeg maar een verdediger kan niet besluiten zoals een spits dat kan. Aan de overkant was er een hele attente interceptie nodig van Opare om Vanaken van de gelijkmaker te houden.

Morsen met de kansen

Lokeren zocht nadrukkelijk de gelijkmaker waardoor er meer ruimte kwam voor de Luikenaars die nu gingen morsen met de kansen. Mujangi Bia had altijd moeten scoren maar hij mikte van dichtbij over, Batshuayi mikte ter hoogte van de elfmeterstip over de kruising en Copa had een geweldige beenreflex in huis op een schot van Ezekiel. Het bleef 2-1 en zo blijft Standard doorheen de competitie walsen met 8 overwinningen op rij.