Datum: 21/09/2018 20:30
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Regenboogstadion

KV Kortrijk duwt Zulte Waregem na matige derby nog wat dieper in de put

Zulte Waregem en KV Kortrijk hebben hun supporters niet de leuke voetbalavond bezorgt die ze hadden willen zien. Enkel de bezoekers hadden uiteindelijk iets te vieren, want zij gingen met de drie erg belangrijke punten naar huis. En Chevalier haalde zijn gram.

• Sfeerrijke streekderby tussen twee teams met teleurstellende start
  • KV Kortrijk ziet vroeg doelpunt afgekeurd worden
  • Matige pot voetbal lost erg lang de verwachtingen absoluut niet in
  • Mboyo zet Kerels op weg naar belangrijke driepunter, Chevalier maakt het af

Zowel voor Zulte Waregem als KV Kortrijk was de seizoensstart niet meteen wat ze er zich van hadden bij voorgesteld. 5 op 21, dat zorgde toch wel voor wat extra druk op de altijd al sfeerrijke derby, inclusief toeters, bellen en tifo's.

Veel wissels, veel sfeer ...

Francky Dury bracht Thomas Buffel, Nill De Pauw, Erdin Demir en Florian Tardieu tussen de lijnen en posteerde De fauw centraal achterin. Bedia (ziek), Marcq (geschorst), Bjordal en Bjordal waren de kinderen van de rekening. Glen De Boeck liet Ezekiel, Ouali en Rolland uit de basis en koos voor Stojanovic, Azouni en een op revanche terende Chevalier in de plaats.

Aan gezangen van beide supportersclans geen gebrek in een echt cupsfeertje, maar op het veld was het een erg matige bedoening. Slordigheden volgden elkaar in een sneltempo op en het aantal echte kansen was op een hand te tellen. Bedroevend om zien, maar misschien ook niet zo onverwacht als je de stand bekijkt.

Weinig voetbal, vreemd afgekeurd doelpunt

Kortrijk had vrij snel in de wedstrijd wél de netten weten te doen trillen, maar het doelpunt van De Sart - tegen zijn ex-ploeg - ging niet door, vanwege een lichte duwfout van Lepoint aan het adres van Tardieu. De Kortrijkaanhang voelde zich bekocht, temeer Harbaoui zelf als eerste duwde bij Lepoint en zo als katalysator werkte in de actie.

Een doelpunt had de wedstrijd misschien geen kwaad gedaan, want het bleef muurvast zitten door de patstelling. Behoudens het cupsfeertje waren velen vermoedelijk toch blij dat het geen échte bekerwedstrijd betrof, waardoor het sowieso geen lijdensweg van 120 minuten zou gaan worden.

Mboyo de verlosser

Pas in de laatste twintig minuten sloeg de vlam in de pan. De thuisploeg liet een paar flitsen zien onder de inbreng van Sylla, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen: Mboyo werkte een heerlijk afgemeten voorzet van De Sart prima voorbij Bossut.

Het inspireerde de thuisploeg om een kwartier lang alles op alles te zetten. Bongonda, Harbaoui en Buffel kwamen allen in de buurt van de gelijkmaker, terwijl ook de Kerels profiteerden van wat vrijgekomen ruimte. In de laatste minuut kon Chevalier zelfs nog de 0-2 maken in een leeg doel ... Een belangrijke uitoverwinning voor Kortrijk. Zulte Waregem blijft achter met 5 op 24 én dat met matchen tegen Genk en Anderlecht voor de boeg.