Datum: 21/09/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Regenboogstadion
Dury en De Boeck zoeken geen excuses, maar beseffen: "Hadden vier punten meer kunnen/moeten hebben"
Aernout Van Lindt Sander De Graeve
Aernout Van Lindt en Sander De Graeve vanuit Waregem & Kortrijk
| 0 reacties

Francky Dury en Glenn De De Boeck blikken vooruit op Zulte Waregem - KV Kortrijk

Dury en De Boeck zoeken geen excuses, maar beseffen: "Hadden vier punten meer kunnen/moeten hebben"
Foto: © photonews

Zulte Waregem en KV Kortrijk spelen een derby tegen elkaar onder hoge druk. Beide teams hebben momenteel 5 op 21 en staan daarmee in de hoek waar de klappen vallen. En toch: het had ook anders kunnen zijn.

"We hebben ook de omstandigheden niet mee, al wil ik geen excuses zoeken. We hebben de balans nog niet gevonden tussen verdedigen en aanvallen. Het heeft niet te maken dat we geen kwaliteit hebben", aldus Francky Dury op zijn persconferentie in Waregem.

"Tegen Waasland-Beveren en AA Gent hadden we in de eerste twee wedstrijden vier punten meer kunnen hebben, dan zit je in een heel ander verhaal. Maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen, het is een gevoel waarmee je zit. Er is niet veel nodig om dat te doen omslaan, maar ook niet om nog dieper te gaan zitten. Twijfel en spanning hangt dicht bij elkaar. Stress? Twijfel."

Zie geen druk of stress

Tien kilometer verderop was ook Glen De Boeck strijdvaardig: "We hadden vier punten meer moeten hebben. We zijn niet gediend door het geluk. Efficiëntie is een deel van het verhaal, we hadden op Moeskroen moeten winnen. Maar we kregen een penalty tegen die voor veel discussie zorgde ..."

"En er is ook het doelhout. Tegen Oostende bijvoorbeeld drie keer ... Dat is ook pech. In beide matchen is de goalie van de tegenpartij de man van de match. Dat zegt veel over de situatie waarin je zit. Toch zit er niet meer druk op, ik zie geen enkel teken van druk of stress."

Wie pakt de punten in de derby? Volg het bij ons op de voet en scoor via onze bettingpartner Betfirst. De thuisploeg kan van een bonus aan 200% tot 100 euro meteen 440 euro maken, de Kerels zelfs meer dan 600 euro! 

Meer nieuws