andAnderlecht
cluClub Brugge
Datum: 11/04/2021 18:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Lotto Park
Anderlecht leek klaar voor de slachtbank na geniale goal Lang, maar zorgt ineens voor totale ommekeer
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 2221 reacties

Anderlecht wint in eigen huis van Club Brugge

Anderlecht leek klaar voor de slachtbank na geniale goal Lang, maar zorgt ineens voor totale ommekeer
Foto: © photonews

Voetbal is en blijft een raar beestje. De eerste helft tussen Anderlecht en Club was flauw. De inbreng van Lang - die een geniale goal scoorde - bracht verandering. Paars-wit leek klaar voor de slachtbank, maar draaide het helemaal om.

Er was nog een verschil, maar het was zeker niet meer zo groot als die 4 oktober van vorig jaar toen Anderlecht voetballes kreeg in Jan Breydel. Anderlecht combineerde bij momenten goed, maar tegen een stevige verdediging als die van Club was het heel wat moeilijker kansen creëren dan tegen Antwerp.

Wellenreuther zorgt voor hartverzakkingen

Brugge was goed, kalm, matuur, geduldig... Ze speelden de bal goed rond en versnelden als ze de kans zagen. Bij één van die versnellingen scoorde Vormer, maar de VAR zag dat hij een vijftal millimeter buitenspel stond. Diezelfde Vormer ontsnapte toen de ref natrappen door de vingers zag. Daarnaast was de gevaarlijkste man op het veld, Timon Wellenreuther.

Ken je dat van vroeger? Die jongens die in de goal moesten staan omdat ze niet goed genoeg waren met de voeten? Wel... Elke terugspeelbal op de doelman leverde Kompany een halve hartverzakking op. Het begon al na een minuutje toen Dost bijna tussen een pass zat, ook Vanaken was er eens bijna mee weg. Maar het ergste was toch toen hij een simpele bal moest controleren en die liet glippen richting zijn eigen doel. 

Daar is Lang

Als verdediger zou je dan zeggen dat je hem wat gaat overslaan, maar Cobbaut en Miazga waren hardnekkig. Van speelpleintjes gesproken. Hebt u ook van die vrienden die de bal er willen inlopen? Dat was ook bij Anderlecht het geval: toch nog voor de pass gaan terwijl je perfect eens kon trappen. 

Club geraakte er ook wel niet door. De verdediging van Anderlecht stond hoog en er zat zonder Lang niet genoeg snelheid in om daar gebruik van te maken. Clement had het ook wel gezien en liet Lang duchtig opwarmen tijdens de rust. Hij mocht meteen invallen voor Badji - die geen deuk in een pakje boter stampte - uiteraard.

Nog geen tien minuten duurde het voor Lang nogmaals bewees dat hij de beste speler op de Belgische velden is. Sambi en Cobbaut werden met een schitterende dribbel het bos ingestuurd en de Nederlander werkte beheerst af. Pfff, wat een goal! Dit Club is nog een niveau of twee beter met Lang op het veld.

Wissels keren match

Anderlecht wou wel, maar terwijl Club in balbezit steeds met vijf man hoog stond, moest Nmecha het bijna alleen opknappen. Daar kwam nog bij dat Lokonga nergens was en Trebel ook mee wegzakte in het moeras. Anderlecht was nergens, maar de gelijkmaker viel toch uit de lucht. De ingevallen Amuzu zorgde voor de perfecte assist op Nmecha, die niet meer kon missen. Op een moment dat de 0-2 dichterbij leek te zijn.

En het werd nog vreemder: 2-1 zelfs. Sambi Lokonga haalde van ver uit en Mignolet was helemaal verrast door zijn afstandsschot. Wat een ommekeer, want het leek dat Anderlecht klaar was voor de slachtbank. De wissels van Kompany brachten op, want Cullen zorgde voor meer duelkracht op het middenveld.

Anderlecht haalde het einde met de nodige vechtlust en Wellenreuther deed ook nog zijn duit in het zakje. Als Oostende straks punten laat liggen, is play-off 1 binnen voor de Brusselaars.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
1 Wellenreuther Timon 90' -
7 Nmecha Lukas 90' -
14 Mykhaylichenko Bogdan 90' -
18 Ashimeru Majeed 67' -
20 Miazga Matt   90' -
22 Cobbaut Elias 90' -
25 Trebel Adrien 67' -
46 Ait El Hadj Anouar 85' -
48 Sambi Lokonga Albert 90' -
51 Verschaeren Yari 90' -
62 Murillo Michael 90' -
  Bank G Beoordeel
Stroeykens Mario -  
8 Cullen Josh A 23' -
11 Larsen Jacob Bruun -  
12 Mukairu Paul 5'  
16 Verbruggen Bart -  
23 Diaby Abdoulay -  
24 Hahn Warner -  
40 Amuzu Francis A 23' -
54 Sardella Killian -  
55 Kana Marco -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
2 Sobol Eduard   90' -
5 Kossounou Odilon   90' -
20 Vanaken Hans 84' -
25 Vormer Ruud 90' -
26 Rits Mats 90' -
27 Badji Youssouph 45' -
29 Dost Bas 84' -
44 Mechele Brandon 90' -
77 Mata Clinton   90' -
88 Mignolet Simon 90' -
90 De Ketelaere Charles 81' -
  Bank G Beoordeel
3 Balanta Eder 6'  
7 Chong Tahith 9'  
10 Lang Noa 45' -
15 Mitrović Matej -  
18 Ricca Federico -  
19 Pérez Daniel 6'  
21 Okereke David -  
22 Horvath Ethan -  
24 Denswil Stefano -  
28 Van Der Brempt Ignace -  
91 Lammens Senne -  
Herbeleef Anderlecht - Club Brugge

Vooraf

Jupiler Pro League

 Speeldag 33