Anderlecht-supporters kennen hun straf na het aanbrengen van graffiti op het stadion van Club Brugge

Redactie
| 9 reacties
Anderlecht-supporters kennen hun straf na het aanbrengen van graffiti op het stadion van Club Brugge
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee supporters van Anderlecht hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden nadat ze het Jan Breydelstadion hadden beklad met graffiti. De rechter deed dinsdag uitspraak over hun straf.

De gebeurtenissen dateren al van april 2019. Toen stond er de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma, dus besloten twee supporters van paars-wit om op het stadion van hun aartsrivaal enkele zinnen als  “We are RSCA” en “Puta FCB” aan te brengen.

Volgens Het Nieuwsblad gaat het om een 23-jarige man en een 20-jarige vrouw die zich naar eigen zeggen hadden laten meeslepen in hun haat tegenover Club Brugge. De advocaat van de jonge vrouw sprak over een jeugdzonde en vroeg de vrijspraak, maar de procureur eist een werkstraf en een stadionverbod van een jaar. De rechter maakt pas op 13 april zijn beslissing bekend.

UPDATE: De Brugse strafrechter heeft de 23-jarige man veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. De 20-jarige medeplichtige vrouw kreeg opschorting van haar straf. Beiden krijgen bovendien een gerechtelijk stadionverbod van één jaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties