stvSTVV
Datum: 26/02/2022 18:30
Speeldag: Speeldag 29

Opmars van STVV komt ten einde na scoreloos gelijkspel op het veld van Oostende

STVV is er niet in geslaagd om 12/12 te pakken en hun kansen gaaf te houden voor PO2. In Oostende werd er 0-0 gelijkgespeeld en daar mochten vooral de bezoekers blij mee zijn.

Na de overwinning tegen Standard van vorige week mocht KV Oostende zonder al te veel druk aantreden tegen STVV. De bezoekers kregen na een knappe 9/9 plots zicht op play off 2 en moesten winnen om hun kansen gaaf te houden.

De wedstrijd liet zich in de eerste helft niet opmerken als een kansenfestival. In het openingskwartier kreeg Sakamoto veel ruimte op de helft van STVV maar de Japanner kon de bal niet goed controleren.

Verder werd STVV de betere ploeg maar scoren lukte ook voor de Kanaries niet. Jägel kon Hayashi net genoeg storen zodat de voorzet van Haya door de benen van Hayashi ging.

De bezoekers kwamen ook het beste uit de kleedkamer. Durkin kon koppen op een voorzet en doelman Scherpen miskeek zich volledig. Gelukkig voor de doelman ging de kopbal van Durkin naast.

Maar vanaf dat moment pakte de thuisploeg over met een zeer bedrijvig spitsenduo Gueye-Sakamoto. Ook Capon kwam nog tot een schot in de 16 maar werd gestopt door een bezoekend been.

Hollerbach greep in door op het uur een driedubbele wissel in te voeren met onder meer Shinji Kagawa en Joao Klauss.

Maar ook daarna bleef Oostende de betere ploeg. Schmidt moest zich tonen op een kopbal van Fortes en even later duikt hij een afstandsschot van Rocha uit zijn doel.

In de blessuretijd kwam er plots weer wat ruimte voor de bezoekers maar verder dan een slap schot van Klauss en een corner van Kagawa kwam STVV niet. Zo is de opmars van STVV gestuit en blijven ze op plaats 10 staan. Oostende kruipt weer een puntje verder weg van Seraing op plaats 13.