Datum: 23/07/2022 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1

Nieuwkomer Adingra bezorgt Union punt op het veld van STVV na pareltje

Jelle Heyman
| 0 reacties
Nieuwkomer Adingra bezorgt Union punt op het veld van STVV na pareltje
Foto: © photonews

STVV en Union hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen met een gelijkspel afgesloten. STVV stond lange tijd voor en leek het ook te halen maar Adingra zorgde ervoor dat de vice-kampioen toch nog met een punt huiswaarts kon keren.

Vice-kampioen moet het dit seizoen zonder onder meer Nielsen en Undav rooien en ook Felice Mazzu heeft de club verlaten. Karel Geraerts koos daarm voor nieuwkomer Eckert naast Dante Vanzeir. Eckert komt net zoals Undav van de Duitse lagere regionen, klaar voor een nieuw Undav-verhaal? Bij STVV koos Hollerbach voor Kagawa mee in de spits naast Hayashi.

Gretig STVV

STVV begon gretig aan de partij maar probeerde in de beginfase de aanvallers te bereiken met lange ballen. De grote defensie van Union kon wel leven met die tactiek en zorgde ervoor dat de thuisploeg lang niet gevaarlijk kon zijn.

De eerste kans van de partij was voor de bezoekers maar Burgess kon een vrije trap niet voorbij Schmidt koppen. Enkele minuten later lukte dat Hayashi wel. Hij kreeg een perfecte voorzet van Hashioka en kopte onhoudbaar voorbij Moris. Net zoals vorig jaar moet STVV ook nu het niet van het balbezit hebben maar weten ze wel te scoren.

Hayashi Daichi
© photonews

Union had moeite met het vinden van hun spitsen. Vanzeir werd meermaals diepgestuurd maar kwam vaak net tekort. Eén keertje lukte het hem wel maar Al-Dakhil voorkwam met een ultieme sliding dat Vanzeir kon afwerken.

Nieuwkomers tonen zich

In de tweede helft zagen we ook de nieuwe Eckert zich een keertje tonen. Hij maakte ruimte voor zichzelf door zich los te rukken bij Al-Dakhil maar zijn schot ging net naast.

Met nog 20 minuten te gaan liet Adingra zich zien op de counter. Hij had veel ruimte voor zich, omspeelde Konaté met een panna en hield dan twee STVV-verdedigers aan de praat om het leer in de rechterbovenhoek via de paal in doel te trappen. Een fantastische binnenkomer voor de Ivoriaanse huurling van Union.

Adingra Simon
© photonews

Nog veel spanning in het laatste kwartier maar weinig doelpogingen. Hayashi raakte de bal volledig verkeerd oog in oog met Schmidt en Vanzeir vond vaker het zijnet dan een ploegmaat bij zijn voorzetten.

In het slot kreeg STVV nog een vrije trap in het halve maantje en moest Moris zich nog tot matchwinnaar kronen door de rebound van Bauer als een kat op de lijn te redden.

Beide ploegen leken wel te kunnen leven met een punt. Bij STVV zullen ze de topploegen nog regelmatig pijn doen in het eigen stadion en Union heeft duidelijk nog wat tijd nodig om iedereen in te passen en Nielsen te doen vergeten op het middenveld.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Leistner Toni 90' -
3 Al-Dakhil Ameen 90' -
4 Hashioka Daiki A 90' -
10 Kagawa Shinji   74' -
14 Koita Aboubakary 90' -
15 Hayashi Daichi ⚽ 86' -
20 Bauer Robert 90' -
21 Schmidt Daniel 90' -
24 Konaté Mory 90' -
27 Boya Frank 90' -
44 Brüls Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
11 Kaya Fatih 4'  
12 Coppens Jo -  
14 Dumont Olivier -  
19 Van Dessel Stan -  
22 Janssens Wolke -  
26 Teixeira Jorge -  
91 Bruno Gianni 16' -

Union SG Union SG

  Speler G Beoordeel
Lazare Amani Jean Thierry 90' -
Adingra Simon ⚽ 90' -
2 Nieuwkoop Bart   90' -
9 Eckert Ayensa Dennis 90' -
13 Vanzeir Dante 90' -
16 Burgess Christian   90' -
17 Teuma Teddy A 90' -
20 Lynen Senne   69' -
44 Van Der Heyden Siebe 90' -
49 Moris Anthony 90' -
59 Kandouss Ismaël 40' -
  Bank G Beoordeel
Sykes Ross   50' -
Boone Viktor -  
Puertas Cameron -  
Dony Arnaud 21' -
10 Lewis Marcel -  
19 François Guillaume -  
21 Pirard Lucas -  
Herbeleef STVV - Union SG

Vooraf