Datum: 01/10/2022 18:15
Speeldag: Speeldag 10
Munoz kopt RC Genk in slotfase voorbij KV Oostende na matige partij aan de kust

Munoz kopt RC Genk in slotfase voorbij KV Oostende na matige partij

Racing Genk was dicht bij het eerste puntenverlies op verplaatsing sinds speeldag één maar na een vroege achterstand op het veld van KV Oostende ging Genk toch nog op en over de Kustboys en blijven ze in het zog van Antwerp op plaats 2.

Na de interlandbreak maakte Racing Genk zich op voor de verre verplaatsing naar de zee om de drie punten weg te kapen bij KV Oostende. Wouter Vrancken recupereerde Joseph Paintsil in de selectie maar de Ghanees bleek toch nog niet fit genoeg te zijn en moest op de tribune plaatsnemen. Bij Oostende gaf Yves Vanderhaeghe basisplaatsen aan Capon en McGeehan.

KVO kwam wat verdedigender aan de aftrap dan in hun vorige wedstrijd tegen Cercle Brugge maar kon wel al snel vieren. Na een lange bal twijfelde McKenzie te lang waardoor Ambrose kon doorgaan. De meegelopen Hornby kon de bal via via meenemen en faalde niet oog in oog met Vandevoordt.

Hornby Fraser, KV oostende
© photonews

Oostende op rozen maar daar leek al snel verandering in te komen toen VAR Arthur Denil hands had gezien van Dewaele in het strafschopgebied. Ref De Cremer legde de bal na het bekijken van de beelden op de stip maar Hubert koos de goede kant uit en pakte de flauwe elfmeter van Trésor.

Hubert Guillaume
© photonews

Genk leek de slome benen van de lange busrit halverwege de eerste helft toch van zich afgeschud te hebben na zo'n 20 minuten en de eerste scherpe aanval was meteen raak. Preciado legde de bal panklaar voor Onuachu die zijn eerste van het seizoen in doel gleed.

Onuachu Ebere Paul - El Khannous Bilal
© photonews

Oostende bleef op vinkenslag zitten om snel uit te breken en McGeehan kreeg nog een goede kans om voor de rust de thuisploeg opnieuw op voorsprong te zetten maar de Noord-Ier besloot op het lichaam van Vandevoordt.

In de tweede helft kropen De Kustboys meer en meer terug in een egelstelling om dat ene puntje veilig te stellen. Het Genkse balbezit was talrijk maar steriel rond de 16 van KVO. terwijl de thuisploeg op vinkenslag zat om uit te breken in de tegenaanval. Dat lukte ook enkele keren maar het ontbrak aan een goede laatste pass om Vandevoordt onder druk te zetten.

Hrosovský Patrik  - Ambrose Thierry
© photonews

Net wanneer we dachten dat de wedstrijd op 1-1 zou eindigen, werd er toch nog gescoord. Tegen AA Gent deed kapitein Heynen het in de slotfase, tegen Union was er Samatta en ditmaal was Munoz de redder van dienst. Van dichtbij kopte hij een doorgekopte corner voorbij de kansloze Hubert in doel.

Bij KV Oostende waren ze niet tevreden over de wedstrijdleiding en gingen de poppetjes even aan het dansen. Na veel geduw en getrek werd De Cremer nogmaals naar het VAR-scherm geroepen en kreeg Atanga nog een rode kaart.