cluClub Brugge
kvmKV Mechelen
Datum: 01/10/2022 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10

Club Brugge wint van KV Mechelen dankzij o.a. heerlijke vrije trap van Sobol

Steve Floren vanuit jan Breydelstadion
| 63 reacties
Club Brugge wint van KV Mechelen dankzij o.a. heerlijke vrije trap van Sobol
Foto: © photonews

Landskampioen Club Brugge weet na de pandoering in Luik opnieuw wat winnen is. Club kende al bij al geen problemen met een zwak KV Mechelen dat met 3-0 ten onder ging.

De derde in de stand tegen de twaalfde, geen al te aantrekkelijke affiche op het eerste gezicht maar toch was het Jan Breydelstadion aardig volgelopen voor de komst van De Kakkers. De toeschouwers zagen hoe Odoi al na drie minuten dom balverlies leed waardoor Storm voor de eerste dreiging van de wedstrijd kon zorgen, zijn schot vloog pal op Mignolet. Aan de overkant was het Onyedika die voor gevaar van de thuisploeg zorgde, zijn schot eindigde tegen de reclameborden.

Club bracht met momenten knap voetbal op de mat, de combinaties liepen als van oud. Na twintig minuten bezorgde Vanaken met een knappe lob de bal bij Nusa die van dichtbij over het doel van Coucke schoot. Er hing even een strafschopgeur in de lucht wanneer Peyre de jonge Noor omver maait tijdens zijn schot maar scheidsrechter van Damme vindt er niets aan. Op het halfuur kwam een scherpe voorzet van Sobol via een Mechels been bij Jutglà terecht die de bal net niet voorbij Coucke kreeg. Enkele minuten later was het dan toch raak voor de Catalaan. Een mooie combinatie kwam via Nielsen en Sowah bij de Brugse topschutter terecht die Coucke verschalkte en zijn zesde van het seizoen in het mandje legde. Blauwzwart trok met een verdiende voorsprong de kleedkamers in.

De tweede helft begon aangenamer dan de eerste. Na enkele minuten zette Nusa knap een actie op waarna hij foutief werd afgestopt door Bates. Beide spelers bleven even liggen na de botsing. Vrije trap voor Club dus op een interessante positie voor linkerpoot Sobol. De Oekraïner pegelde de bal op heerlijke wijze in de winkelhaak, Club verdiend op 2-0. Wat volgde waren enkele knappe parades van Mechelen doelman Coucke. Eerst dook hij heerlijk naar een goedgeplaatste bal van Nusa, even later toonde hij knappe reflexen op schoten van Sowah, Nielsen en Yaremchuk. De 3-0 van invaller Buchanan, die heerlijk werd aangegeven door Onyedika, werd afgekeurd wegens buitenspel. 

In het slotkwartier mocht ook Noa Lang nog invallen. De Nederlabder liet zich meteen opmerken met knappe dribbels en dito passen. Club is maar al te blij dat de aanvaller de ziekenboeg heeft verlaten. Lang schilderde vijf minuten voor tijd de bal op het hoofd van Buchanan die Coucke voor een derde keer de bal uit het net liet vissen door hem tegen de touwen te koppen.

3-0 in het voordeel van Club Brugge, een boost met het oog op de Champions League wedstrijd komende dinsdag tegen Atlético Madrid.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Spileers Jorne 90' -
Onyedika Raphael 90' -
Nielsen Casper 78' -
2 Sobol Eduard 90' -
6 Odoi Denis 90' -
9 Jutgla Ferran 58' -
19 Sowah Kamal A 77' -
20 Vanaken Hans 87' -
22 Mignolet Simon 90' -
32 Nusa Antonio 58' -
44 Mechele Brandon 90' -
  Bank G Beoordeel
Yaremchuk Roman 32' -
3 Balanta Eder 12' -
10 Lang Noa A 13' -
14 Meijer Bjorn -  
17 Buchanan Tajon 32' -
21 Audoor Lynnt -  
33 Shinton Nick -  
91 Lammens Senne -  
98 Sandra Cisse 3'  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Bates David   86' -
Bolingoli Mbombo Boli 72' -
Verstraete Birger 90' -
Ngoy Julien 72' -
1 Coucke Gaëtan 90' -
5 Walsh Sandy 90' -
7 Hairemans Geoffrey 72' -
11 Storm Nikola 90' -
16 Schoofs Rob 90' -
23 Peyre Thibault 90' -
30 Vanlerberghe Jordi 90' -
  Bank G Beoordeel
Wouters Dries -  
Malede Yonas 4'  
Hernandez Jorge -  
Soelle Soelle Frederic 18' -
2 Swers Iebe 18' -
6 Van Hecke Jannes 18' -
15 Thoelen Yannick -  
Herbeleef Club Brugge - KV Mechelen