stvSTVV
ohlOH Leuven
Datum: 22/10/2022 18:15
Speeldag: Speeldag 14
STVV en OHL vergeten spektakel te maken en laten doelpuntenloos gelijkspel noteren

STVV en OHL speelden gelijk op speeldag 14

STVV en OHL hebben er geen spectaculaire partij van gemaakt. De eerste helft was grotendeels een maat voor niets. In de tweede waren ze afwisselend goed, maar na de rode kaart voor Al-Dakhil maakten de bezoekers nog het meeste aanspraak op de zege.

STVV-OHL werd geen toppartij. Nochtans hadden beide ploegen redenen genoeg om alles te geven. We kunnen niet zeggen dat er een gebrek aan inzet was, maar wel aan kwaliteit en durf. De eerste helft werd twee keer opgeschrikt: één keer nadat Cojocaru zijn eigen verdediger, Ewout Pletinckx, tegen het canvas mepte en één keer nadat Hayashi letterlijk het shirt van Kiyine van zijn lijf scheurde.

OHL kwam het dichtst bij de openingsgoal, maar Malinov kwam centimeters te kort om een voorzet van Mendyl binnen te duwen. Een vrij saaie bedoening dus waar niemand tevreden mee kon zijn. In de tweede helft kwam STVV wel beter uit de kleedkamer en waren er snel kansen voor Okazaki en Boya.

Ook Kiyine had een kans na een heel goeie actie, maar schoot in het zijnet. Het werd al snel duidelijk dat wie zou scoren, ook zou winnen. Al-Dakhil kreeg zijn - heel lichte - tweede kaart en de thuisploeg moest met tien verder. Al-Tamari trof de paal en OHL leek nog op winst te gaan afstevenen.

De 0-1 werd nog afgekeurd door scheidsrechter D'Hondt aangezien er geduwd werd. OHL duwde wel nog, maar ging niet zorgvuldig genoeg om met de kansen. De beginstand bleef dus op het bord staan.