Indrukwekkend was het niet in Mechelen, maar KAA Gent houdt play-off 1 in eigen handen na intens schaakspel
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Mechelen
| 66 reacties

KAA Gent zag Club Brugge zaterdagavond gelijkspelen in Westerlo en kan dus een prima zaak doen in de strijd om play-off 1. Voor Malinwa is het tijd om vertrouwen te tanken richting bekerfinale.

Door de vele blessures en een aantal schorsingen was Steven Defour verplicht om Birger Verstraete opnieuw in de ploeg te zetten. Hij mag de bekerfinale tegen Antwerp niet spelen en speelde daardoor ook de voorbije weken al niet.

Hein Vanhaezebrouck van zijn kant gaf Tarik Tissoudali zijn eerste basisplaats, vooraf was al afgesproken dat hij bij de rust zou worden vervangen door Gift Orban.

Plots wakker

Een halfuur lang hadden we rustig kunnen indommelen Achter de Kazerne, want veel gebeurde er niet. Mechelen ving de Buffalo's goed op met vijf verdedigers, maar had het moeilijk om er zelf uit te komen.

#KVMGNT
© photonews
#KVMGNT
© photonews

De kroniek van een aangekondigde 0-0 bij de koffie, dachten we. Tissoudali kwam met een verwittiging, maar trapte naast. En toen ging het plots snel.

Bij de volgende poging van Tissoudali kon Matisse Samoise de rebound knap, laag overhoeks tegen de netten trappen. En een corner aan de overkant later maakte Dries Wouters nog knapper de 1-1 ruststand.

Wachten op Godot

In de tweede helft openden de bezoekers veel gretiger. Cuypers (2x), Castro-Montes, Okumu en Orban hadden voor het uur Gent op een (veilige) voorsprong kunnen brengen, maar alle kansen gingen de mist in.

#KVMGNT
© photonews
#KVMGNT
© photonews

Coucke zat er een paar keer goed tussen, ook zijn verdedigers kwamen meermaals helpen. En hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer de aanvalslust ook weer afzwakte - net als het tempo.

Beide ploegen snuffelden wel, maar het bleef uiteindelijk bij een 1-1 gelijkspel. KAA Gent houdt zo alles in eigen handen en kan het in eigen huis tegen Oostende afmaken wat play-off 1 betreft.