Standard: Arnaud Bodart - Gilles Dewaele - Noë Dussenne - Konstantinos Laifis - Jacob Barrett Laursen - Nicolas Raskin - Gojko Cimirot - Aron Dönnum - Selim Amallah - Denis Drăguş - Renaud Emond
Bank: Laurent Henkinet - Aleksandar Boljević - Merveille Bokadi Bope - Abdoul Fessal Tapsoba - Cihan Canak - Lucas Noubi - Eden Shamir

Onder de loden hitte begint Standard aan de wedstrijd
De Cuyper onderschept uitstekend een pass en stuurt Vetokele diep maar er was nog te veel werk voor de boeg om van een echte kans te spreken
5
Dewaele krijgt veel ruimte op de rechterflank om een voorzet te trappen. Dragus mist de bal half en trapt meters naast
10
Voorlopig valt het nog mee wat het voetbal betreft maar de aanvallen van de twee ploegen vallen stil aan de 16
11
Westerlo zorgt voor het eerste schot tussen de palen. Nene dribbelt zicht een weg door de Luikse defensie voor hij de ruimte vindt om te trappen. Op de vuisten van Bodart
12
Bernat helemaal vrij
Bernar staat helemaal vrij op een voorzet aan de tweede paal. In zijn gedachten ging de halve retro in de bovenhoek in doel. In de realiteit vloog de bal ver over en naast
14
Standard was het beste aan de wedstrijd begonnen maar de thuisploeg heeft het commando overgenomen. Vooral langs de rechterflank, waar Jordanov hoog mag komen

22
Opnieuw redt Perdichizzi de meubelen voor Westerlo met een sliding om de voorzet eruit te halen
23
Twee corners van Standard leiden tot niets
25
Dragus wil ook wel eens op doel schieten maar opnieuw verdedigen ze goed bij Westerlo
26
Dierckx met de leuke actie op de rechterflank. Nene komt niet tot schieten
27
*Drankpauze*
30
En we zijn er opnieuw aan begonnen. Krijgen we nog een doelpunt voor rust?
35
Voorlopig nog geen kansen sinds de wedstrijd terug op gang werd getrapt
36
Dragus verschijnt plots oog in oog met Bolat na een schepbal van Raskin over de Westerlo-defensie. De bal is net te ver voor de Roemeen om hem goed te controleren en zo is de kans meteen verdwenen
37
Prachtige kapbeweging van De Cuyper aan de rand van de 16 maar zijn schot van aan de rand van de 16 gaat wild over
38

Goal
Doelpunt van Igor Vetokele (Tuur Dierckx)
Hij had al 2 doelpunten achter zijn naam staan op 75 minuten en nu doet hij het 37 minuten later opnieuw! Dierckx zet voor en Vetokele kan van dichtbij vrij inkoppen
39
De VAR is het doelpunt aan het checken...

39
De VAR heeft het doelpunt goedgekeurd.

43
Standard krijgt enkele minuten voor de rust nog eens een corner. Kunnen de Rouches langszij komen?

Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
47
Hoewel het aanvallend niet veel voorstelt bij Standard, beslist Deila om nog niet in te grijpen tijdens de rust
50

Goal
Doelpunt van Dorgeles Nene (Jan Bernat)
Enkele minuten na de rust zorgt Nene ervoor dat het Kuipje helemaal ontploft! De Malinees wordt diepgestuurd door Bernat. Hij neemt de bal perfect mee en faalt niet oog in oog met Bodart
51

52

52
De VAR bevestigt het doelpunt en maar goed ook want Nene lijkt zich geblesseerd te hebben bij het maken van het doelpunt. Dewaele en Bodart raakten hem nog stevig bij het afwerken
54
Tjongejonge bijna stond het 3-0. Vetokele verschijnt oog in oog met Bodart maar raakt niet voorbij de Standard-doelman

62
Westerlo blijft de beste ploeg. Madsen kan voorzetten maar Vetokele verlengt niet richting doel
63

Goal
Doelpunt van Abdoul Fessal Tapsoba (Arnaud Bodart)
Wat een vreemd doelpunt is dit. Bodart trapt ver uit vanop de grond. Perdichizzi schat de bal slecht in, Bolat blijft staan en zo gaat Tapsoba ermee aan de haal
68
Vetokele kan vrij trappen maar raakt de benen van Bodart. Uiteindelijk bleek hij ook nog offside te staan

Owngoal van Jacob Barrett Laursen: -
Standard schiet zich meteen in de voet. De tactische analyse van tijdens de cooling break is helemaal teniet gedaan. Dierckx zet voor en in plaats van de bal weg te koppen, werkt Barrett het leer voorbij Bodart in zijn eigen doel
74
 Gele kaart voor Aleksandar Boljević

76
Vervangen Igor Vetokele
Ingevallen Lyle Foster

78
Amallah gaat neer na contact met Seigers. Vergoote wuift het protest weg en ook de VAR lijkt niet in te grijpen
79
Amallah dribbelt zich vrij en komt tot een schot. Maar zowel hij als Canak komen niet tot scoren. De Marokkaan wil opnieuw een penalty maar krijgt geel voor protest