Moeskroen - Anderlecht

Waar was het Anderlecht van Olympiakos en Standard? In de achterzak van gered Moeskroen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moeskroen
| 0 reacties

Afgrijselijk Anderlecht laat twee punten liggen tegen moedig Moeskroen

Waar was het Anderlecht van Olympiakos en Standard? In de achterzak van gered Moeskroen

Hoe kan je nog een lijn trekken op dit Anderlecht? Dat gaat er één met serieuze bochten in zijn. Warm en koud blazen ze. En op Le Cannonier was het weer serieuze noorderwind. Moeskroen ging in de slotfase, net als Waasland-Beveren, aan de haal met de drie punten.

De regen viel met bakken uit de lucht boven Le Cannonier en Anderlecht verzoop er in, toch zeker in de eerste helft. Dubbele pech voor Besnik Hasi die een paar minuten voor de aftrap nog Dendoncker en Najar uit de basis moest halen met blessures. Badji en Heylen - als rechtsachter - werden hun vervangers.

Afschuwelijk Anderlecht

Maar zelden een topploeg zo gedomineerd zien worden door een degradatieklant. Na vier minuten stond het al 1-0 na drie keer gestuntel. Proto trapte de bal héél onoordeelkundig weg, Heylen liet zich aftroeven door Badri en Nuytinck liet Hubert voor zich inkoppen.

Maar Anderlecht had in die eerste helft wel 5-0 kunnen achterstaan. Badji liet zich voorbijlopen als een plechtig communicantje. Okaka of een verkeerspaaltje, we zouden de keuze snel kunnen maken hebben. En ja, Heylen als rechtsachter, dat is vragen om miserie. Maar ook aan de overkant werd Büttner er constant afgelopen.

Eén kans, één goal

Glen De Boeck deed zijn ex-ploegmaat wat aan in plaats van omgekeerd. Coulibaly voorlangs, Mohamed op Proto en diezelfde Proto die pogingen van Badri en Coulibaly keerde... Het was één en al Moeskroen wat de klok sloeg. Geen mannen met baarden te zien bij Anderlecht. Wie speelde er hier nu PO1 en wie tegen degradatie?

En net voor rust: één kans, één goal voor Anderlecht. Het was zelfs het verkeerspaaltje die scoorde, met behulp van de wind, want hij bewoog. Maar de meeste verdienste mocht op naam van Suarez komen die van een verloren bal een perfecte voorzet maakte. Slecht verdedigd ook.

Hasi bracht in de tweede helft Praet in de plaats van Büttner. Moeskroen, dat al veel krachten verspeeld had, kon de prestatie van de eerste helft niet verderzetten. Defour had ook al zijn tiende geel gepakt en is dus twee matchen geschorst. Dat duurde ook niet lang.

Anderlecht kon nauwelijks een doelkans afdwingen die tweede helft. De combinaties bleven steken in de modderpoel die het veld geworden was. En in de slotfase was daar het Waasland-Beveren-scenario.

Suarez verloor de bal op het middenveld en via Viola kon Badri volledig vrijstaand binnenkoppen. Wat een dreun voor Anderlecht opnieuw. Moeskroen is wel gered (12 goals meer gemaakt dan Westerlo). Maar hoe kan een ploeg die Olympiakos van de mat blies en tegen Standard goed presteerde, zo slecht voor de dag komen?

Goals

2
1

Balbezit

46
54

Aanvallen

61
63

Gevaarlijke aanvallen

44
45

Schoten op doel

5
3

Schoten naast/over doel

6
7

Hoekschoppen

3
5

Buitenspel

2
2

Fouten

14
13

Vrije trappen

15
16

Doeltrappen

11
14

Inworpen

19
17
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League