Reactie Hasi vindt remedie voor ziek Anderlecht niet: "Negen punten op Brugge? Ja, dat is héél erg"

Hasi vindt remedie voor ziek Anderlecht niet: "Negen punten op Brugge? Ja, dat is héél erg"
Foto: © photonews

Het was een groot contrast: naast zijn feestende ex-ploegmaat droop een doornatte Besnik Hasi af naar de catacomben van Le Cannonier. Ontgoocheld in zijn ploeg, in die 1ste helft en in de wisselvalligheid die er maar niet uit wil. Van ons mocht hij dan ook gerust wat strenger zijn voor zijn spelers.

Anderlecht is ziek. Grootheidswaanzin willen we het niet noemen, maar toch een soort van 'kleineploegencomplex'. Ook Besnik Hasi begrijpt het niet. In de grote matchen staat paars-wit er quasi altijd, in de kleine praktisch nooit.

"Hoe meer we erover spreken, hoe meer we eraan werken, hoe meer het gebeurt", zuchtte Hasi net niet wanhopig. "We hadden ook twee tegenslagen voor de match. Dendoncker trainde de hele week mee en na vijf minuten in de opwarming komt hij zeggen dat het niet gaat. Hetzelfde met Najar."

We verdienden niet meer

Besnik Hasi

Maar dan volgden misschien wel de meest dramatische twintig minuten die we dit seizoen al zagen. "Als je zo begint...", schudde Hasi het hoofd. "Als het 2-0 of zelfs 3-0 wordt, hebben we niks te zeggen. In de eerste helft waren we nergens, in de tweede hadden we meer controle."

Maar in de slotfase ging zelfs het luttele puntje verloren. "We verliezen lullig de bal op het middenveld en dan gaat het snel. Kortom, we verdienen niet meer. Maar dit is ook de verdienste van Moeskroen."

Van die opbouw word je pas echt ziek

Besnik Hasi

Maar Hasi ging vooral door op zijn eigen ploeg, al verdiende die volgens ons een nog strengere aanpak. "Je pakt toch geen risico's in de opbouw in de beginfase? Daar word je pas echt ziek van. En niet één, maar twee, drie, vier keer."

Anderlecht moet alweer een inhaalrace proberen te lopen in de play-offs. Negen punten op Brugge? Ja, dat is heel erg. Maar moest ik er niet meer in geloven, zou ik hier niet zitten", aldus Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties