Cercle weet nog eens wat winnen is en stopt reeks Charleroi
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 0 reacties

Cercle Brugge wint met het kleinste verschil van Charleroi

Cercle weet nog eens wat winnen is en stopt reeks Charleroi
Foto: © photonews

Cercle Brugge heeft na zes wedstrijden zonder overwinning nog eens mogen vieren. De Vereniging deed dat na een erg matige pot. Martos bezegelde het lot van zijn team met een own-goal.

Het begin van Cercle Brugge-Charleroi voorspelde al weinig goeds. Beide teams konden de bal moeilijk tot in de laatste zone krijgen, maar Cercle trok het spel toch nog het meest naar zich toe. De Bruggelingen toonden veel goeie moed, vooral op de linkerflank met Omar én Etienne als onuitgegeven duo.

Goeie linkse flank

Van die flank kwam ook het openingsdoelpunt. Etienne kreeg door de loopactie van Omar ruimte voor de voorzet en kon De Belder bereiken. Die had nog heel wat werk, maar kopte toch prachtig via de paal binnen. Cercle Brugge kwam zo toch nog eens op voorsprong.

Lang kon het er echter niet van genieten, want Charleroi prikte meteen tegen. Marinos met een uitstekende voorzet en Osimhen kon aan de tweede paal vrij in doel werken. Met die snelle 1-1 was de angel even snel uit de wedstrijd verdwenen als ze erin kwam.

Matige pot

Rusten deden we dan ook met de gelijke stand op het bord. Na de koffie werd het spel niet veel beter, het leek op een vroeg uitgevallen eindeseizoensmatch, maar Cercle kwam toch snel opnieuw op voorsprong. Een goeie cross van Mercier kon niet goed verwerkt worden door Martos en de Spanjaard scoorde al zijn tweede own-goal van het seizoen.

De voorsprong werd door Cercle ook vastgehouden. De Bruggelingen claimden nog een penalty, maar kregen die niet. Ook Charleroi had er eentje gewild, maar Smet wilde ook daar niet van weten. Met de 2-1 kan Cercle toch opgelucht ademhalen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws