Reactie Mercier overgelukkig met overwinning: "Assist voor een own-goal, dat telt niet zeker?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 1 reacties
Mercier overgelukkig met overwinning: "Assist voor een own-goal, dat telt niet zeker?"
Foto: © photonews

Cercle Brugge kon voor het eerst in zes wedstrijden nog eens winnen en dat had het ook aan een goeie Xavier Mercier te danken. Hij was belangrijk met een assist bij de own-goal van Martos.

Alhoewel, assist... "Mag je dat tellen, een assist voor een own-goal, ik weet het niet", aldus Mercier na afloop. Feit is wel dat Martos het op een opmerkelijke manier afmaken. "Ja ik kan wel zeggen dat het een mooi doelpunt was", lachte de Fransman in de catacomben van Jan Breydel.

Die zege was echt eens nodig

"Eindelijk die zege, dat doet echt wel deugd. Na één op vijftien was het ook eens nodig. Het was nodig voor het vertrouwen, de ploeg, de supporters, alles. We speelden als team goed samen en hebben het op mentaliteit gehaald."

Ook al hadden de kopjes naar beneden kunnen gaan bij de snelle gelijkmaker van Charleroi. "Dat was een beetje een gebrek aan concentratie, daar moeten we aan werken. Maar ik wil vooral de reactie onthouden. In het begin van de tweede helft waren we scherp en scoorden we toch nog die 2-1, ook al was het door die own-goal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties