Leandro Trossard is met hattrick de orkestmeester in ongeziene doelpuntenregen op Jan Breydel

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties
Leandro Trossard is met hattrick de orkestmeester in ongeziene doelpuntenregen op Jan Breydel
Foto: © photonews

KRC Genk heeft geen spaander heel gelaten van Cercle Brugge in een erg doelpuntenrijk duel om speeldag 8 mee af te sluiten. De kwaliteit van de Limburgers was enorm, de knappe doelpunten vielen slag om slinger uit de lucht. Net als de regen, met bakken.

  • Genk nog ongeslagen dit seizoen
  • Snelle voorsprong na 22 seconden
  • Cercle Brugge kwispelt lang tegen
  • Doelpuntenfestival, hattrick Trossard

Philippe Clement gaat ook deze week rustig door met het roteerwerk bij KRC Genk, dat donderdag nog won van het Zweedse Malmö en sinds de nederlaag van Antwerp op Stayen zaterdag de enige Belgische ploeg is die over alle competities heen nog niet verloor. 

Snelle voorsprong

Niemand in Europa deed beter dan de 51 op 60 die de Smurfen de voorbije twintig wedstrijden bij elkaar sprokkelden, ook op bezoek bij Cercle Brugge wilden ze die knappe reeks volhouden. Bij Cercle kwamen Ueda en Omolo in de ploeg voor Taravel en De Belder.

In een verschrikkelijk nat Brugge moesten de supporters snel op hun stoeltje zitten, want na 22 seconden stond de 0-1 al op het bord. Maehle profiteerde van slecht wegwerken bij de thuisploeg na een voorzet van Pozuelo om de Limburgers meteen op rozen te zetten.

Trossard met de hattrick

Het begin van een warrige en moeilijke periode, waarbij het balverliezen regende aan beide kanten. Stilaan kwam de thuisploeg wel iets beter in de wedstrijd, op het halfuur profiteerden ze daar ook van om meteen gelijk te maken met een lage schuiver van Tormin.

Lang duurde het feest echter niet, want met een knappe plaatsbal over de grond maakte Trossard er twee minuten later al 1-2 van, meteen ook de ruststand. En in de tweede helft regende het vervolgens doelpunten, om ter mooist.

Pozuelo deed het met een heerlijke pegel, Leandro Trossard maakte zelfs twéé bijzonder knappe doelpunten, meteen goed voor een hattrick. Enig minpuntje? Door slecht verdedigen van Aidoo had Bruno tussendoor even de 2-3 gemaakt in het doelpuntenfestival. Dat zal nog beter moeten tegen het einde van het seizoen, als de écht belangrijke matchen eraan komen. Maar swingend is het al wel, zoals elke week. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws