KV Mechelen - Cercle Brugge

Cercle veegt nul nog altijd niet van de tabel en ziet KVM stadsgenoten bijbenen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Mechelen
| 32 reacties

KV Mechelen na de pauze op en over Cercle Brugge

Cercle veegt nul nog altijd niet van de tabel en ziet KVM stadsgenoten bijbenen
Foto: © photonews

Na een gedroomde 7 op 9 uit de eerste drie duels heeft KV Mechelen op de vierde speeldag al zijn derde zege geboekt. Terwijl het toch een uitdaging was, want het was scenario was eerder in het voordeel van Cercle met de openingstreffer van Dabila. KV ging na de pauze erop en erover.

De 0 op 9 uit de eerste drie wedstrijden had het vertrouwen bij Cercle geen goed gedaan. Dat was zichtbaar in de kwaliteit aan de bal. Mechelen had de wedstrijd in handen, maar was eveneens slordig in de opbouw en ook de snelheid van de acties had iets hoger mogen liggen.

Het enige hoogtepunt uit de eerste periode was het doelpunt van de Bruggelingen. Dabila kopte de hoekschop van Peeters enig mooi in doel. Eén keer aan het doel van de tegenstander komen en meteen scoren: dat heet dan efficiënt zijn. Malinwa van zijn kant was nadien nog wat meer zoekende. Het tempo van de match ging ook alsmaar omlaag.

Meer snelheid was gewenst en dat hadden de thuisspelers na de hervatting wel begrepen. Storm bood De Camargo de eerste echte kans aan. De spits besloot van in de zestien naast. Het was wel al een eerste teken dat Mechelen met meer drive begon te spelen en daar had Cercle geen antwoord op.

Badiashile onzeker

Net als de 0-1 viel ook de 1-1 na een hoekschop. Kaya nam die voor zijn rekening. De onzekere Badiashile loste - dat zou hij nog wel vaker doen - en Togui knalde in de herneming binnen. Kort nadien was de situatie helemaal omgekeerd. Togui devieerde een lage vrijschop net naast. Bij deze fase had Serrano ook een duwfout begaan op Swinkels.

Na lang overleg ging scheidsrechter De Cremer het scherm raadplegen en het uiteindelijke besluit was: strafschop! Storm stuurde Diabashile vanop elf meter de verkeerde kant op. Cercle geraakte éénmaal in de buurt van de 2-2. Peeters viseerde de rechterbenedenhoek, de vingertoppen van Castro verwerkten het schot in hoekschop.

De Camargo neemt twijfels weg

Even later was er geen twijfel meer over waar de punten naartoe zouden gaan. De bezoekende defensie verwerkte een flankvoorzet niet al te best. De Camargo frommelde de 3-1 in doel. KV Mechelen komt met 10 op 12 naast Club Brugge aan de leiding. Cercle daarentegen heeft na vier speeldagen nog geen enkel punt gesprokkeld.

Goals

3
1

Balbezit

64
36

Aanvallen

59
36

Gevaarlijke aanvallen

36
18

Schoten op doel

4
0

Schoten naast/over doel

5
1

Hoekschoppen

5
3

Buitenspel

0
2

Fouten

10
24

Vrije trappen

26
10

Doeltrappen

7
11

Inworpen

35
23
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws