Onur Kaya tevreden met wijze waarop derde Mechelse zege tot stand kwam: "Het hoeft niet altijd mooi te zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Onur Kaya ziet KV Mechelen in tweede helft minder balverlies lijden

Onur Kaya tevreden met wijze waarop derde Mechelse zege tot stand kwam: "Het hoeft niet altijd mooi te zijn"
Foto: © photonews

De grinta was van het gezicht van Onur Kaya af te lezen tijdens de thuismatch van KV Mechelen tegen Cercle Brugge. Ook aan zijn traptechniek had zijn ploeg weer heel wat. De stilstaande fases en voorzetten van Kaya zorgden geregeld voor gevaar en droegen bij aan de betere tweede helft van Mechelen.

Kaya schat de zege naar waarde, want de aanvallende middenvelder vindt niet dat Cercle op zijn plaats staat. "Het is een verdiende overwinning. Het hoeft niet altijd mooi te zijn. Kunnen we beter? Sowieso wel, maar dit is geen slecht team. Als je hun voorgaande wedstrijden ziet, dan hadden ze meer verdiend. Het belangrijkste is dat je de punten thuishoudt en met tien op twaalf staat."

Was dit dan een wedstrijd met twee gezichten van KV? "Twee gezichten zou ik niet zeggen, want defensief kom je heel weinig in de problemen. Als je te veel balverlies lijdt, kom je wel niet in uw spel. Dat geldt voor iedereen, voorin of op het middenveld."

Dromen ga ik niet doen 

Het bilan werd reeds eerder aangehaald en dat doet misschien wel dromen. "Dromen ga ik niet doen, maar als je goed begint, geeft dat je vleugels. Als we minimum drie of vier punten halen in onze volgende twee matchen, hebben we écht een goede start."

Ondanks het uitstekende seizoensbegin beseft Kaya dat het elke week knokken zal zijn voor de punten. "In België is elke wedstrijd moeilijk als je mentaal niet klaar bent. Dat zie je bij Anderlecht en Club Brugge. We hebben tien op twaalf en hebben Genk en Anderlecht al geklopt. Hier moeten we verder op bouwen, want het is nog niet afgelopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties