Antwerp - Eupen

Lior Refaelov 80' 1-0
Refaelov beslist slaapverwekkende vertoning op de Bosuil met een geniale vrijschop
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Bosuilstadion
| 0 reacties

Antwerp klopt Eupen in eigen huis met 1-0 na een geniale vrijschop van Refaelov

Refaelov beslist slaapverwekkende vertoning op de Bosuil met een geniale vrijschop

Een spectaculaire match kregen we zaterdagavond niet te zien op de Bosuil. Antwerp speelde weinig klaar tegen Eupen, maar Lior Refaelov besliste de partij met een geniale vrijschop.

Zeven keer speelden Antwerp en Eupen al tegen elkaar na de promotie van de Great Old in 2017 en even veel keer trokken de roodhemden aan het langste eind. Met een puntje op het veld van de vierde in de stand zouden de Panda’s dus al tevreden zijn geweest. Ze trokken niet naïef ten aanval en dat was uiteraard hun volste recht.

Eupense muur

Het was overigens de eerste match van Antwerp waarbij de bezoekers geen trommels of slaginstrumenten mochten gebruiken in de Bosuil. Het leek wel alsof de spelers waren ingedommeld zonder het getrommel, want kansen kregen we niet te zien in de eerste helft. De enige keer dat Eupen-doelman De Wolf in actie moest schieten was bij een verloren voorzet van Coopman.

De middenvelder mocht nog eens starten aan een competitiematch en ook Juklerod kreeg nog eens zijn kans. De Laet en De Sart verdwenen naar de bank. Coopman was bedrijvig, Juklerod speelde zoals zijn andere matchen van dit seizoen; matig. Het was wachten op klasseflitsen van Refaelov, Lamkel Zé en Mbokani, maar die kwamen er niet. Dan maar op stilstaande fases, maar Hoedt en Refaelov mikten hun rechtstreekse vrijschoppen in de muur en over.

Dat Antwerp zo weinig klaarspeelde was natuurlijk ook wel de verdienste van de Oostkantonners. Meteen na de rust konden ze zelf ook eens dreigen, maar Jon Bautista deed veel te weinig met de beschikbare ruimte. Het publiek begon te morren en Bölöni greep in door Mirallas in de ploeg te brengen voor Coopman.

De invaller kreeg door Refaelov meteen de beste kans van de partij voorgeschoteld, maar de winger besloot op de doelman. In de corner die daarop volgde kon de Israëliër zelf schieten, maar zijn schot was te zwak en te centraal. Het liep voor geen meter bij Antwerp, tot grote frustratie van Mbokani, die tegen geel aanliep en zo geschorst is voor de volgende competitiematch.

Na een schaarse aanval van de thuisploeg stond Mirallas moederziel alleen voor doel. Toch slaagde hij er vanop een paar meter nog in om voorlangs te besluiten. Uiteindelijk werd de match beslist door een klasseflits. Refaelov mocht aanleggen vanop de rand van de grote rechthoek en hij trapte de bal over de muur en buiten het bereik van de doelman. Kandidaat voor doelpunt van de week!

Met nog tien minuten op de klok gaf de thuisploeg niets meer weg en de achtste opeenvolgende zege tegen de Panda's was een feit. Antwerp wipt zo (minstens voor even) naar de tweede plaats. Bolingi, huurling van RAFC, liep in de toegevoegde tijd tegen twee gele kaarten in dezelfde fase aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws