Antwerp - Waasland-Beveren

Oud en versleten? Antwerp wint en scoort bij de gratie - en genialiteit - van 'Dieu'
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Antwerp won met 4-1 van Waasland-Beveren

Oud en versleten? Antwerp wint en scoort bij de gratie - en genialiteit - van 'Dieu'

Dit Antwerp voetbalt, dit Antwerp is geen oorlogsmachine meer. Zie je dat het ook gaat met voetballers als Hairemans, Refaelov en Rodrigues in de ploeg? Maar vooral: Dieumerci Mbokani! Wat een spits blijft dat toch? Twee goals en een assist, de klasse droop er weer vanaf!

"Ik zie Geoffke zo graag..." 't Is niet letterlijk wat Laszlo Bölöni liet optekenen, maar het kwam er wel op neer. Maar eindelijk laat hij dat zien ook. De publiekslieveling heeft een basisplaats gekregen en ontgoochelt zijn coach niet. Zie je wel dat hij het kan? Na drie minuten bood hij Mbokani al zijn derde van het seizoen aan met een fantastische assist buitenkant links...

Voetballers!

'Dieu' bedankte hem, maar zou zich de rest van de eerste helft veelal ergeren aan de ploegmaats die hem ofwel niet zagen ofwel een slechte pass gaven. Dat moet je er ook bijnemen als je zo ongeveer één van de leepste en beste spitsen in België rondlopen hebt. En je moet je ook niet beginnen ambetant maken als hij eens een kwartier helemaal niks meer doet. "Energiebesparing", noemt hij het.

Antwerp moest achteruit en Waasland-Beveren leek de aansluitingstreffer te gaan scoren. Ze voetbalden lang niet slecht, maar The Great Old heeft zoveel ervaring rondlopen dat golf na golf kapot beukte op de verdediging. Nog maar eens Hairemans dan. Geoffke haalde uit en trapte pardoes in het gezicht van Vukotic. Boucaut zag daarbij hands en zag dat ook blijkbaar bevestigd op de VAR-beelden.

Geniaal!

Refaelov achter de bal en die maakte het af met een Panenka. We verzinnen het niet, maar Mbokani maakte daarna het gebaar dat hij getikt was. Tja, genialiteit en een paar schroeven los, 't gaat hand in hand hé Dieu? Hij weet er zelf alles van. Nog voor de rust wist Waasland-Beveren terug te slaan, nadat Bolat een zeldzame hoekschop moest lossen. Verreth duwde hard binnen.

De tweede helft was echter een goeie vijf minuten bezig toen Rodrigues en Mbokani hun kunstjes nog eens lieten zien. Met een no look pass bediende de Portugees zijn spits. Die wipte het leer met alle koelbloedigheid die hij in zijn lichaam heeft richting de vrije ruimte en daar kwam Buta de bal binnenduwen. Geniaal!

Zeggen dat Anderlecht hem te oud en versleten vond... Tja, we vragen ons af of ze één van de beste - misschien wel dé beste - spits van België niet hadden kunnen gebruiken? 't Is een retorische vraag hoor. Antwerp heeft er alvast plezier aan. Twintig minuten voor tijd maakte hij zijn vierde. Een been dat uit het niets kwam op een voorzet van Haroun. Op torinstinct staat geen leeftijd! Bölöni mag een kaarsje branden dat zijn bestuur hem een nieuw contract kon verkopen.

Meer nieuws

Meer nieuws