Mbokani toont zich weer als de beste van België: "Hij is een complete spits" en "Als hij er zin in heeft, is hij niet te stuiten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Eddy Snelders ziet geen completere spits in België dan Dieumerci Mbokani

Mbokani toont zich weer als de beste van België: "Hij is een complete spits" en "Als hij er zin in heeft, is hij niet te stuiten"
Foto: © photonews

Wie is de beste spits die momenteel op de Belgische velden rondloopt? Naar onze bescheiden mening gaat de strijd tussen nieuwkomer David Okereke van Club Brugge en oudgediende Dieumerci Mbokani van Antwerp. Op die laatste lijkt de tijd geen vat te hebben.

De 33-jarige Mbokani scoorde zondag twee keer en gaf één schitterende assist tegen Waasland-Beveren. Mogelijk ziet hij die wel als sneeuw voor de zon verdwijnen als de administratieve fout van Antwerp bevestigd wordt en ze een forfaitnederlaag aan hun broek krijgen. Het zou wringen bij de aanvaller, die dit seizoen iedereen wil bewijzen dat hij absoluut nog niet versleten is.

"Hij is de beste transfer van Antwerp van deze mercato", knikt analist Eddy Snelders. "Een complete spits: balvast, dreigend in de zestien, fysiek alomtegenwoordig, goed in de passing, kan met de rug naar de goal spelen... Vooral dat laatste is er weinigen gegeven. Vraag het maar aan Lukaku."

Ook Snelders ziet dat hij nog niet versleten is. Op zijn gezegende voetballeeftijd straalt de honger er nog steeds vanaf. Dat zie je als hij eens een slechte pass krijgt. "Hij is een garantie voor doelpunten en hij kan vernuftig uitpakken met assists", vervolgt Snelders.

Dat risico wou Anderlecht blijkbaar niet nemen

Maar het karakter van de spits is wispelturig. "Een kanttekening is dat het maar tegen Eupen en Waasland-Beveren was. Misschien wel de twee zwakste teams op dit moment. Gaat hij, gezien zijn leeftijd, ook zo blijven presteren in de zwaren maanden. We weten allemaal dat hij kan pieken, maar dat hij ook snipperdagen durft nemen", aldus Snelders. "Maar één ding is zeker: als hij er zin in heeft, is hij moeilijk te stuiten. In de topmatchen staat hij er."

Pijnlijk dat Anderlecht hem liet lopen, want daar hadden ze hem wel kunnen gebruiken. "Het is moeilijk om een spits met zijn kwaliteiten te vinden. Het risico is natuurlijk dat zijn financiële eisen niet in verhouding zijn met zijn leeftijd. Dat was een risico dat Anderlecht blijkbaar niet wou nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties