KV Kortrijk - Club Brugge

KV Kortrijk snoept Club Brugge punten af na knappe comeback in aantrekkelijke derby

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 281 reacties
KV Kortrijk snoept Club Brugge punten af na knappe comeback in aantrekkelijke derby
Foto: © photonews

KV Kortrijk en Club Bruggen hebben er een pittige, maar leuke derby van gemaakt in het Guldensporenstadion. De twee teams die ook dromen van de Heizel ontliepen elkaar maar weinig in een wedstrijd met vele gezichten.

Zowel Club Brugge (thuis tegen Zulte Waregem) als KV Kortrijk (op Antwerp) hadden in de midweek gespeeld in de Beker van België en hebben nog een druk programma voor de boeg, met de terugwedstrijden én voor blauw-zwart ook nog een inhaalmatch tegen Charleroi én de Europa League tegen Manchester United.

Roteren

Yves Vanderhaeghe en Philippe Clement besloten dan ook enigszins te roteren in hun basisopstelling. Kage, Ezekiel en Ocansey  waren de nieuwe namen aan Kortrijkzaanse zijde, bij de bezoekers kreeg De Ketelaere zijn debuut als basisspeler en kwamen ook Ricca, Schrijvers, Balanta en Mitrovic tussen de lijnen.

Blauw-zwart leek er een makkelijke avond van te zullen maken in het Guldensporenstadion. De eerste corner van Vormer leverde meteen een doelpunt op van Simon Deli, vijf minuten voor tijd wist Ricca een counter via Vormer ook al binnen te koppen. 

Comeback

Geen vuiltje aan de lucht dus? Mis poes, want nog voor de koffie kon Kortrijk dankzij Mboyo opnieuw in de match komen, op een goede voorzet van Kagé. Blauw-zwart liep bij die fase op zowat alle posities uit positie, een zeldzaamheid dit seizoen voor Club.

Yves Vanderhaeghe rook bloed en bracht met Selemani en Moffi twee nieuwe namen tussen de lijnen. Die laatste bedankt met het vertrouwen met de snelle gelijkmaker en een prachtige overslag om dat te vieren: het eerste doelpunt van de jonge Nigeriaan voor De Kerels.

Het maakte de zenuwenoorlog in de West-Vlaamse derby er zeker niet minder op. Club Brugge wilde wel, maar toonde aanvallend weinig efficiëntie en moest zelfs nog van geluk spreken dat Kortrijk het in de omschakeling een paar keer liet liggen. De match kreeg zo geen winnaar en zo knabbelt de concurrentie toch een beetje aan de achterstand bij de fiere leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws