Jordan Botaka nieuwe aanvoerder én nieuwe rechtsback van STVV: "Maar we zijn geen 'Don Quichot' die maar opdoet"

Jordan Botaka nieuwe aanvoerder én nieuwe rechtsback van STVV: "Maar we zijn geen 'Don Quichot' die maar opdoet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Brys innoveert bij STVV. De nieuwe T1 bombardeerde Jordan Botaka tot aanvoerder, én toverde hem om tot rechtsachter. Een nieuwe rol waar de Nederlander met Congolese roots in moet groeien.

"Het is een hele aanpassing", zegt de 25-jarige Botaka over zijn nieuwe positie op het veld. "Ik heb er één helft gespeeld tijdens de voorbereiding. Daar was de trainer heel tevreden over. Na een gesprek met hem heeft hij me op die plek gezet."

Botaka wil snel vooruitgang boeken. "In aanloop naar de eerste wedstrijd tegen Cercle Brugge heb ik continu beelden bekeken, en tactische gesprekken gevoerd met de trainers en de andere verdedigers. Het is elke dag bijleren."

"Het hedendaagse voetbal vergt veel beweging en durf. Jordan etaleert dat, net als Casper" - Marc Brys

Coach Brys wil met aanvallende backs offensief voetbal brengen. "We willen wrank en vrij voor de dag komen, maar niet naïef zijn natuurlijk. We zijn geen 'Don Quichot' die maar opdoet", aldus de Truiense T1.

"Het hedendaagse voetbal vergt veel beweging en durf. Jordan etaleert dat, net als Casper (De Norre, red.) aan de andere kant. Ze slagen erin de ruimtes goed te benutten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties