Mbokani is al de derde speler van de tegenpartij die dit seizoen applaus krijgt van de RSCA-fans

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Mbokani is al de derde speler van de tegenpartij die dit seizoen applaus krijgt van de RSCA-fans

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gebeurt niet vaak dat de fans van Anderlecht een speler van de tegenpartij zodanig appreciëren dat ze hem een applaus geven. Zondag overkwam het Dieumerci Mbokani, ex-speler van Anderlecht en maker van het winnende doelpunt voor Antwerp.

Dieumerci Mbokani wordt de laatste weken in verband gebracht met Anderlecht. Het teken dat hij nog steeds graag gezien wordt in het Astridpark zou dan eventueel kunnen meespelen in het beslissingsproces van de Congolese spits. Een slimme actie dus van het Anderlecht-publiek, al was het applaus ook gewoon op zijn plaats na die knalprestatie van Dieu.

Zoals gezegd gebeurt het niet vaak dat iemand van de tegenpartij wordt bejubeld door de fans van RSCA. Toch is Mbokani al de derde speler die die eer te beurt valt dit seizoen.

Niakaté

Maar Anderlecht kent geen 'gewoon' seizoen. In de Beker van België werd paars-wit uitgeschakeld door de stadsgenoot uit 1B, Union. 0-3 werd het eind september na een hattrick van Youssoufou Niakaté.

Deschacht

Een dikke maand later, op Wapenstilstand, was er opnieuw applaus voor een speler van de tegenpartij, Lokeren in dat geval. Het leek wel een sprookje voor Olivier Deschacht. Hij kreeg vorige zomer, als boegbeeld van de club, te horen dat er geen plaats meer voor hem was bij het team en moest andere oorden opzoeken.

De blonde verdediger verkaste naar Lokeren en opende in de tweede helft de score tegen zijn ex-club. Vieren deed hij niet, maar hij kreeg wel de handen van het thuispubliek op elkaar.

Ibracadabra en KDB

Niet in het huidige seizoen, maar ook het vermelden waard zijn de prestaties van Zlatan Ibrahimovic (PSG) en Kevin de Bruyne (KRC Genk) die applaus van de paars-witte fans opleverden.

Op 14 april 2012 kwam Racing Genk, met een ontketende Kevin De Bruyne, op bezoek in het Astridpark. Het werd 1-3 en KDB, die toen al bij Chelsea had getekend, was heer en meester.

Een half jaar later werd er opnieuw getoverd, maar dan door Zlatan Ibrahimovic. In de groepsfase van de Champions League zette hij paars-wit al na 36 minuten eigenhandig op 0-3. De acrobatische Zweed scoorde ook nog de 0-5.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties