Patro Eisden en spelers uit eerste nationale vechten stopzetting competitie aan

Seppe Frans
| 2 reacties
Patro Eisden en spelers uit eerste nationale vechten stopzetting competitie aan

Patro Eisden Maasmechelen zal samen met 51 betaalde sportbeoefenaars in eerste nationale de beslissing van de stopzetting van het amateurvoetbal aanvechten.

Volgens Het Nieuwsblad verzetten zij zich tegen de beslissing van de crisiscel van de KBVB om de competitie in de lagere reeksen vroegtijdig te beëindigen. Zij hebben ondertussen al een verzoek tot arbitrage ingediend bij het BAS. 

Door de coronamaatregelen vond de KBVB het onmogelijk om nog de helft van de wedstrijden af te werken. Zij trokken eind januari dus de stekker uit het amateurvoetbal. Hierdoor werden alle klassementen geannuleerd zonder kampioenen, stijgers of dalers aan te duiden. 

Deze beslissing valt vooral zwaar bij een aantal amateurclubs uit eerste nationale die bezig waren met hun opmars richting 1B. Zij gaan niet akkoord met het feit dat ploegen uit 1A en 1B wel mogen blijven voetballen. Daarom namen Patro Eisden en 51 andere sportbeoefenaars samen een advocaat om de beslissing ongedaan te maken. Volgens hun is het de verantwoordelijkheid van de KBVB om alternatieven te verzinnen, bijvoorbeeld een minicompetitie, om de competitie toch te hervatten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties