Datum: 28/09/2013 18:00
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Daknam
Zulte Waregem wint duel om derde plaats van Lokeren na spektakelstuk

Zulte Waregem is de punten gaan pakken op Daknam tegen Lokeren in een duel om stek drie. Alweer kregen we een resem doelpunten te zien. Harbaoui en Hazard scoorden er elk twee: 2-4 voor Essevee.

Aernout Van Lindt in Lokeren

Zowel Peter Maes als Francky Dury kozen voor een elftal dat enigszins in de lijn der verwachtingen lag voor hun duel om de derde plaats op Daknam. Zowel Lokeren als Zulte Waregem bevestigden de goede zaken van vorig jaar en wilden dat ook op het veld laten zien.

Het zou een duel moeten worden tussen twee "gouden driehoeken": Vanaken-Remacle-Harbaoui tegen Kums-Skúlason-Hazard. Zowel Hazard als Harbaoui scoorden er overigens twee, waardoor de jonge broer van Eden op zeven stuks staat en de spits van Lokeren er acht heeft, waarmee hij - voorlopig- alleen topschutter is.

Blundertje Copa

Lokeren begon het beste aan de wedstrijd en kreeg via Galitsios de eerste kans in een open wedstrijd. Hij schoot echter over. In een wedstrijd met open vizier - iets helemaal anders dan vorig jaar toen het in de competitie 1-1 werd na een tactisch steekspel - ging het spel daarna op en neer.

Lokeren verdiende voor de rust zeker ook een doelpuntje, zeker omdat Taravel van dichtbij een keer onbegrijpelijk miste en Bossut heel sterk stond te keepen op enkele inzetten van Harbaoui. Het enige doelpunt voor rust viel echter aan de overkant, met dank aan Thorgan Hazard, die voor een keer niet de corner gaf, maar op doel schoot uit de hoekschop. En ook met dank aan Copa, die de bal knullig in zijn doel liet belanden.

Foutje Bossut

Na de rust kregen we nog meer spektakel. Het begon allemaal met een doelpunt op het uur van de makelij van - alweer - Thorgan Hazard. Ditmaal met een grote bijrol voor de lijnrechter, die niet had gezien dat de 10 van Zulte Waregem zowat vijf meter buitenspel stond.

Lang kon Essevee in eerste instantie niet genieten van de dubbele voorsprong, want na een foutje van Bossut strafte Harbaoui dat meteen af: 1-2.

Spektakel op het einde

Het beste moest toen nog komen: Copa en Bossut voorkwamen in eerste instantie een hogere score, maar na een knal van Duplus op de paal was het toch 1-3, via de oplettende Naessens.

Nog was het niet gedaan: Malanda besliste een kwartier voor tijd de partij, nadat hij zich op links goed had weten vrij te kappen.

De centrale verdediger werd even later wel uitgesloten met zijn tweede gele kaart van de avond, maar de 1-4 voorsprong op dat moment was veilig genoeg voor de bezoekers. Harbaoui mocht vanop de stip - na een trekfoutje van D'Haene - nog de eindstand vastleggen, maar daar schoot de thuisploeg weinig mee op.

Zulte Waregem staat nu vier punten voor op Lokeren in de stand en staat voorlopig gedeeld derde. Lokeren kan later in het weekend enkele teams over zich heen krijgen.