Stormachtig herfstweer houdt KV Oostende niet tegen: noodlijdend Westerlo krijgt er vijf om de oren
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Oostende

KV Oostende komt nooit in de problemen tegen hekkensluiter Westerlo

KV Oostende heeft zijn heenronde op overtuigende wijze afgesloten. Tegen rode lantaarn Westerlo scoorden de Kustboys twee keer op het ideale moment. In het laatste kwart duwde de thuisploeg flink de gashendel in.

Er bestaan leukere momenten om naar de kust af te zakken dan op deze stormachtige zaterdagavond. Het waaide dat het een lieve lust was en daar kende aanvankelijk Franck Berrier de grootste problemen mee. De Oostendse nummer 10 mocht vroeg enkele corners voor zijn rekening nemen, aanvankelijk zonder succes.

Dé kans voor De Ceulaer

Tot de dertiende minuut aanbrak. Berrier schilderde het leer op de kruin van Antonio Milic die Koen Vanlangendonck kansloos liet. De vroege opener bleek geen voorbode voor een spektakelrijke partij. De Kustboys bleven de hoekschoppen opstapelen. Achterin liet Didier Ovono, die weer zijn kans kreeg voor de geblesseerde Silvio Proto, een onzekere indruk na op enkele hoge ballen.

De Kemphanen voetbalden aardig mee, maar kwamen niet tot concreet doelgevaar. Tot Benji De Ceulaer op slag van rust oog in oog stond met Ovono. De wederoptredende aanvaller duwde de bal onder de goalie door, David Rozehnal redde nog net voor de lijn.

Forfaitcijfers

Het scenario van de eerste helft herhaalde zich na rust. Een nieuwe corner, een nieuwe goal van Milic. Rozehnal kopte het leer staalhard tegen de staak, waarna zijn achterhoedecompagnon de 2-0 makkelijk in doel legde.

Jacky Mathijssen voerde een dubbele wissel door, zonder dat er een Kempense reactie volgde. Invaller Knowledge Musona besliste de match met de 3-0. Nany Dimata, die lange tijd onzichtbaar bleef, buffelde vlak voor zijn wissel de 4-0 binnen.

Ook Fernano Canesin pikte in de slotseconden nog zijn graantje mee en legde de forfaitscore vast. Dankzij deze driepunter klimt Oostende weer naar plaats 2 in de klassering. Westerlo wacht nu al zes matchen op een nieuwe zege.