Didier Ovono blijft ondanks de komst van Silvio Proto een cultheld in Oostende: "'Vertrek niet, blijf hier!', riepen de fans"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Didier Ovono blijft ondanks de komst van Silvio Proto een cultheld in Oostende: "'Vertrek niet, blijf hier!', riepen de fans"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Didier Ovono was vorig jaar nog eerste doelman bij KV Oostende, maar moest dit seizoen zijn plaats afstaan aan Silvio Proto. Tot hij zaterdag tegen Westerlo opnieuw zijn kans kreeg.

Door de langdurige blessure van Proto rekent KVO de komende weken op Ovono. "Ik wist dat de club me nog nodig zou hebben", blikte de doelman terug op zijn clean sheet tegen de Kemphanen. "Het weinige werk dat ik kreeg, knapte ik goed op."

Silvio is de beste, dan moet je wel als een gek werken om op niveau te blijven

De Gabonees voelde zich naar eigen zeggen zowel fysiek als mentaal klaar om in te vallen. "Silvio is de beste. Dan moet je wel als een gek werken om op niveau te blijven. Ook voor mijn plaats bij de nationale ploeg. Ik wil met mijn land naar de Africa Cup en het WK."

Ovono werd na de 5-0-winst tegen Westerlo op handen gedragen door de Kustboys. "De fans geven me energie. Zelfs toen ik op de bank zat, kwam ik supporters tegen in de stad die riepen: Vertrek niet, blijf hier! En dat terwijl ik niet speelde. Héél bijzonder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties