Reactie Westerlo likt zijn wonden na zesde match zonder zege: "We moeten dit niet te veel dramatiseren"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Oostende
| 3 reacties
Westerlo likt zijn wonden na zesde match zonder zege: "We moeten dit niet te veel dramatiseren"
Foto: © photonews

Westerlo heeft zaterdag de moeilijke verplaatsing naar KV Oostende allesbehalve tot een goed einde kunnen brengen. Hoewel de Kemphanen voor de pauze zeker niet onderlagen, liep de score na rust op tot forfaitcijfers. Een nieuwe mentale tik voor de rode lantaarn.

"We stonden voor een traditioneel zware verplaatsing", besefte Jacky Mathijssen. "Door de blessures en schorsingen werd die trip alleen nóg moeilijker. Toch deden de gasten die ik wel ter beschikking had het niet slecht in de eerste helft."

De 1-0 vroeg in de partij en de 2-0 kort na rust vielen op een bijzonder ongelukkig moment. Nadien was de mentale veer bij de bezoekers gebroken.

Een aantal gasten zat er geslagen bij

Jacky Mathijssen

"Het uitvallen van Filip Daems tijdens de opwarming hielp ons ook niet. Hij is iemand die je in zulke duels onderweg kan gebruiken", ging Mathijssen verder. "Na een 2-0 kijkt men naar dat soort spelers om de boel bij elkaar te houden."

"Nu kregen we het fysiek en mentaal moeilijk, met deze zware afstraffing tot gevolg. Een aantal gasten zat er in de kleedkamer geslagen bij... We moeten dit nu ook niet te veel dramatiseren. We zullen proberen door deze 5-0 heen te kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties