beeBeerschot
cerCercle Brugge
Datum: 27/07/2021 20:00
Speeldag: Speeldag 1
Cercle Brugge houdt de laatste 35 minuten vol tegen Beerschot en wint zijn seizoensopener

Beerschot vs Cercle Brugge wordt gewonnen door Cercle via Olivier Deman

Na de uitgeregende wedstrijd van afgelopen zaterdag moesten er nog 35 minuten gespeeld worden op het Kiel. Cercle stond 0-1 voor en kon deze gemakkelijk volhouden al was Beerschot wel de betere ploeg.

Het eerste deel van de wedstrijd was geëindigd op 0-1 voor Cercle Brugge na een doelpunt van Olivier Deman. Beerschot kreeg dus nog 35 minuten om iets recht te zetten.

Beerschot koos resoluut voor de aanval door het inbrengen van Abdoulie Sanyang en Blessing Eleke. Cercle Brugge moest noodgedwongen een wissel doorvoeren. Zo moest Hannes Van der Bruggen na een tik afgelopen zaterdag plaats nemen op de tribune en kwam Leonardo Lopes in zijn plaats.

Wie dacht dat Cercle zich ging terugplooien om zijn 0-1 voorsprong te verdedigen kwam bedrogen uit. Cercle koos voor aanvallend voetbal maar kon Van Hamel niet bedreigen. Nadien brachten beide ploegen de wedstrijd in evenwicht.

Tot de 77ste minuut wanneer dat Joren Dom kon uithalen maar de bal gaat naast het doel van Didillon. In de 83ste minuut was het wederom een heet standje voor het doel van Cercle. Wie anders dan Holzhauser met de voorzet maar Didillon kan de bal op tijd wegwerken voor een speler van Beerschot zijn hoofd er kan naast zetten.

In de 92ste minuut kreeg Beerschot nog een corner. Joren Dom kreeg de bal op zijn hoofd maar Didellon kon op het juist moment redding brengen.

De beste kansen waren voor Beerschot in deze 35 minuten maar scoren konden ze niet meer. Zo wint Cercle voor het eerst sinds 2011 de seizoensopener.