chaCharleroi
andAnderlecht
Datum: 27/11/2021 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Anderlecht komt top zes binnen na pover spel, maar noodzakelijke winst in Charleroi: Kompany toch wat geruster
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 444 reacties

Anderlecht won op het veld van Charleroi

Anderlecht komt top zes binnen na pover spel, maar noodzakelijke winst in Charleroi: Kompany toch wat geruster
Foto: © photonews

Anderlecht heeft geen grootse wedstrijd gespeeld. Anderlecht heeft zelfs geen middelmatige wedstrijd gespeeld. Eigenlijk was het niet goed. Ook niet van Charleroi uiteraard. Maar de drie punten zijn wel binnen en dat was het belangrijkste. Goals van Refaelov en Gomez zetten Kompany uit de wind.

Nochtans was het niet makkelijk voor Refaelov. Na heel wat kritiek op systeem en veldbezetting en door de schorsing van Raman mocht de Israëliër weer opdraven. Niet in het systeem van vorige week, waarin hij achter de spitsen had kunnen acteren... Nee, wel weer in de 4-2-2-2 waarin hij naar links moet uitwijken. De Gouden Schoen heeft het daar moeilijk mee...

Anderlecht moest met een zege naar huis komen om Vincent Kompany uit de wind te halen, maar wat er de eerste helft op de mat gelegd werd, was zeker niet genoeg om de kritiek op The Prince te doen verstommen. Het leek weinig naar. Refaelov kwam amper in het stuk voor. Zirkzee en Kouamé begrepen elkaar amper. Eén keer lukte het Zirkzee om zijn kompaan weg te sturen, maar die zijn balbehandeling was afgrijselijk. Pijnlijk!

© photonews

Charleroi dreigde ook hoor, maar ze hadden blijkbaar weinig zin om meteen uit hun kot te komen. Rustig afwachten, want Anderlecht stelde aanvallend toch niet veel voor zeker? Maar het venijn zat in de staart van de eerste periode. Eerst een (eerste) kans voor Gomez in minuut... 41. 

Refaelov Lior
© photonews

Gomez nog maar eens

De heerlijke krul werd gepareerd door doelman Koffi. Refaelov trof een minuutje later de kruising en ook Cullen haalde nog eens uit. En het werd zelfs 0-1. Zomaar... via Refaelov. Een knap gekruist schot en Koffi had voor één keer geen verhaal. Anderlecht op voorsprong, maar die 40 eerste minuten, die konden ze ons daarmee niet doen vergeten.

En de 45 die erop volgden waren ook niet van een bijster hoogstaand niveau. Anderlecht was wel de - iets - betere ploeg, want Charleroi zakte helemaal door de ondergrens. Een twintig minuten voor tijd zorgde Gomez voor de 0-2 dankzij een vrije trap die voorbij alles en iedereen ging, ook voorbij doelman Koffi. De Spanjaard is met voorsprong de sterkste transfer van paars-wit.

Want Kouamé, Zirkzee, Hoedt, dat zijn voorzichtige zesjes hoor. In het geval van Kouamé was het zelfs geen zes tegen Charleroi. Die was gebuisd hoor, zonder kans op deliberatie. Hij zal van Kompany nog wel een tweede zit krijgen, maar ook moet de coach zich eens afvragen of hij wel de technische bagage bezit voor wat hij van hem verwacht.

En toen werd het toch nog spannend, want Ilaimaharitra nam Van Crombrugge nog te grazen met een afstandsschot. Bibberen op de bezoekende bank en 't was niet enkel van de kou. Kompany zou graag ook eens rustigere tijden kennen. Gomez bezorgde hem die vanop de penaltystip. Andreou maakte wel nog de 2-3, maar die werd afgekeurd. Nu bon, ze konden met drie punten naar huis hé. Charleroi, dat stelde zaterdagavond immers niks voor.

© photonews
© photonews

Opstellingen

Charleroi Charleroi
  Speler G Beoordeel
3 Knežević Stefan 90' -
5 Bessile Loïc 74' -
6 Zorgane Adem 61' -
8 Gholizadeh Ali   90' -
10 Nicholson Shamar 90' -
12 Kayembe Joris 74' -
16 Koffi Hervé 90' -
21 Andreou Stelios 90' -
26 Ilaimaharitra Marco 90' -
38 Tchatchoua Jackson 90' -
44 Morioka Ryota A 90' -
  Bank G Beoordeel
Desprez Didier -  
Descotte Anthony 16' -
7 Zedadka Karim 16' -
27 Fall Mamadou -  
30 Gillet Guillaume -  
31 Wasinski Martin -  
70 Zaroury Anass 29' -
Anderlecht Anderlecht
  Speler G Beoordeel
2 Magallán Lisandro 90' 7
4 Hoedt Wesley 90' 5.5
8 Cullen Josh 90' 6.5
11 Refaelov Lior 71' 7
17 Gómez Sergio ⚽ ⚽ 90' 9
20 Olsson Kristoffer 90' 7.5
23 Zirkzee Joshua A 80' 7.5
30 Van Crombrugge Hendrik 90' 8
40 Amuzu Francis   80' 7
62 Murillo Michael 90' 7
99 Kouame Christian 90' 4.5
  Bank G Beoordeel
Stroeykens Mathieu -  
6 Harwood-Bellis Taylor 10' -
14 Mykhaylichenko Bogdan -  
16 Verbruggen Bart -  
18 Ashimeru Majeed 10' -
46 Ait El Hadj Anouar -  
51 Verschaeren Yari 19' 8
55 Kana Marco -  
Herbeleef Charleroi - Anderlecht

Vooraf