Datum: 28/11/2021 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Tien Bruggelingen dienen Racing Genk mokerslag toe in spektakelrijke topper: 2-3

Racing Genk-Club Brugge: 2-3

Tien Bruggelingen dienen Racing Genk mokerslag toe in spektakelrijke topper: 2-3

Club Brugge heeft zich in een dolle slotfase naar een onverhoopte zege geknokt tegen Genk. Na de rode kaart van Ignace Van der Brempt en twee doelpunten van Hrosovsky leek Club murw tegen het canvas te liggen, maar via late doelpunten van Lang en Ricca zorgde de landskampioen nog voor de ommekeer.

Philippe Clement greep na het mislukt experiment tegen RB Leipzig terug naar de basis. De Ketelaere begon als centrumspits, waardoor Dost naar de bank verhuisde. Achterin kreeg Mechele de voorkeur op de weifelende Nsoki. Op het middenveld was er een basisplaats voor Rits, Vormer moest andermaal van de zijlijn toekijken. Bij Genk kreeg aanvoerder Heynen rust. 

Na tien minuten ging Ito aan de haal op de rechterflank. Na geharrewar in de Brugse zestien meter schoof Trésor, die nog eens mocht starten, de bal in doel. Het feestje ging echter niet door: Visser zag een overtreding van Thorstvedt op Hendry. Het spel ging daarna goed op en af: Bongonda knalde vanuit een schier onmogelijke hoek op de paal, aan de overzijde mikte de mee opgerukte Mechele centimeters naast.

Club Brugge kreeg gaandeweg meer grip op het middenveld, onder impuls van een beresterke Balanta. Tien minuten voor de koffie sloeg de landskampioen genadeloos toe. Lang kreeg te veel tijd op de rand van de zestien meter. De Nederlander vond aan de tweede paal Vanaken, die met zijn linker de 0-1 in het dak van het doel deponeerde. Hrosovsky liet zich kinderlijk eenvoudig wegzetten door de aanvoerder van Club Brugge.

Domme uitsluiting Van der Brempt

Het vertrouwen leek te groeien bij Club Brugge na de openingstreffer, maar met de rust in zicht schoot de landskampioen zich in de voet. Van der Brempt ging aan de zijlijn te enthousiast door op Bongonda. Niet slim met al geel op zak. Visser aarzelde niet en duwde de belofteninternational een tweede geel karton onder de neus.

Genk wist wat hen te doen stond na de koffie en kwam met veel drive uit de kleedkamer. Dat resulteerde al na enkele minuten in de gelijkmaker. De Ketelaere kopte een corner tot aan de rand van de grote rechthoek, waar Hrosovsky de bal enig mooi op de slof nam. Mignolet moest toekijken hoe de bal tegen de netten stierf: 1-1.

Club Brugge leek van slag en moest het spel ondergaan. Trésor mikte de 2-1 tot twee keer toe aan de voor hem verkeerde kant van de paal. Philippe Clement gooide Ruud Vormer mee de loopgraven in. Meteen daarna kon Genk voor een tweede keer juichen. Hrosovsky mocht vanop een meter of twintig vrij aanleggen, Mignolet verkeek zich compleet op de botsende bal. Tweede doelpunt van de middag voor de Slowaak van Racing Genk. 

Ommekeer

De tien Bruggelingen toonden veerkracht na die opdoffer en kwam op gelijk hoogte met nog tien minuten op de klok. De Ketelaere hield enkele verdedigers aan de praat en bediende Lang. De Nederlander nam Vandevoordt met een kattenpootje te grazen. En het werd nog mooier voor de landskampioen. Vormer krulde een hoekschop voor doel, de ook al ingevallen Ricca maakte de Brugse ommekeer compleet met een harde kopbal. Genk en hoekschoppen, u weet wel.

Genk kwam die dubbele klap niet meer te boven. Het leek gewonnen spel te hebben, maar blijft uiteindelijk achter met een nieuwe nederlaag. De Limburgers zien Club Brugge negen punten uitlopen. Blauw-zwart verkleint de achterstand op leider Union tot vier punten.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk
  Speler G Beoordeel
3 Sadick Aliu Mujaid 87' 6
5 Arteaga Gerardo A 90' 6
7 Ito Junya 90' 6
11 Ndayishimiye Mike Trésor 75' 6
17 Hrosovský Patrik ⚽ ⚽ 90' 7
21 Ugbo Ike 90' 6
26 Vandevoordt Maarten 90' 3.5
27 Bongonda Theo   90' 5
33 Lucumí Jhon 90' 6
42 Thorstvedt Kristian 90' 5
77 Preciado Angelo 80' 6
  Bank G Beoordeel
2 McKenzie Mark -  
8 Heynen Bryan 15' 6
14 Toma Bastien -  
15 Geusens Jay-Dee -  
23 Munoz Daniel 10' 6
24 Oyen Luca -  
28 Paintsil Joseph 3'  
40 Leysen Tobe -  
Club Brugge Club Brugge
  Speler G Beoordeel
2 Sobol Eduard   59' 6
3 Balanta Eder 72' 7.8
5 Hendry Jack 90' 7.3
10 Lang NoaA 90' 7.8
20 Vanaken Hans 90' 7.8
26 Rits Mats 90' 6.8
28 Van Der Brempt Ignace     42' 4.8
44 Mechele Brandon 90' 7
77 Mata Clinton 90' 7.3
88 Mignolet Simon 90' 5.5
90 De Ketelaere Charles A 90' 6
  Bank G Beoordeel
Vroman Kiany -  
Izquierdo Mena José Heriberto -  
4 Nsoki Stanley -  
11 Maouassa Faitout -  
18 Ricca Federico 31' 8
19 Sowah Kamal -  
25 Vormer Ruud A 18' 8
29 Dost Bas -  
72 Mbamba Noah -  
91 Lammens Senne -  
Herbeleef KRC Genk - Club Brugge

Vooraf